Guangzhou znova dobil domačo zmagovalko

Wangova je v finalu nadigrala Putintsevo. (Foto: zimbio.com)

Wangova je v finalu nadigrala Putintsevo. (Foto: zimbio.com)

Medtem ko na WTA turnirjih v Tokiu in Seulu dekleta čaka le še finalni obračun, pa so svojo zmagovalko že dobili organizatorji turnirja v Guangzhouju. Do svoje druge lovorike v karieri se je prebila Kitajka Qiang Wang, ki je v finalu prepričljivo s 6:1 in 6:2 ugnala Yulio Putintsevo. 

Wangova je v finalu nadigrala Putintsevo. (Foto: zimbio.com)
Wangova je v finalu nadigrala Putintsevo. (Foto: zimbio.com)

26-letna Kitajka Qiang Wang v zadnjih nekaj mesecih beleži rezultate, ki jim lahko zavida tudi marsikatera tenisačica iz elitne 10-terice. Po porazu v 1. krogu Wimbledona je Wangova v Nanchangu najprej prišla do prve turnirske zmage na WTA turneji, nato nanizala še nekaj lepih uspehov, tokrat pa je po Na Li, Zi Yan in Shuai Zhang postala še četrta Kitajka z zmago na turnirju v Guangzhouju.

Wangova je od Wimbledona naprej zaigrala na 21 tekmah in zabeležila kar 17 zmag. Izjemna forma jo je na WTA lestvici popeljala do 41. mesta, s ponedeljkom pa bo prišla do nove najvišje uvrstitve, saj bo postala 34. igralka sveta. V Guangzhouju je na poti do naslova premagala Nicole Gibbs, Svetlano Kuznetsovo, Fiono Ferro, Andreo Petkovic in Yulio Putintsevo, na celotnem turnirju pa ni izgubila niti enega samega niza.

Sem zelo vesela, da mi je uspelo osvojiti ta turnir. Zelo rada igram na Kitajskem. Zame je to nov velik uspeh,” je po končanem finalnem obračunu, ki je trajal komaj uro, dejala zmagovalka. Putintseva na drugi strani s finalno predstavo ne more biti zadovoljna: “Na turnirju sem odirala 4 dobre tekme, tokrat pa ne tako dobro. Pogoji so bili drugačni in nasprotnica prav tako. Kljub temu sem vesela, da sem odigrala in dobila nekaj obračunov.”

V konkurenci dvojic sta se turnirske zmage veselili 3. nosilki, Avstralki Monique Adamczak in Jessica Moore, ki sta v finalu ugnali črnogorsko-belorusko navezo Kovinić D./Lapko V.

WTA Guangzhou (Kitajska, $250,000, trda podlaga), finale
Wang Q. (Kit/3) – Putintseva Y. (Kaz/5) 6:1, 6:2

Dvojice, finale
(3)Adamczak M./Moore J. – Kovinić D./Lapko V. 4:6, 7:5, 10:4