Rod Laver dvomi v sposobnosti Rogerja Federerja

Rod Laver ne verjame, da bo Roger Federer šel globoko v žreb na letošnjem Odprtem prvenstvu Združenih držav Amerike. V nedavnem intervjuju je dejal, da gre tukaj za malce težji turnir, ki Švicarju ni pisan na kožo. Nazadnje je tukaj slavil pred desetimi leti.

Rod Laver in Roger Federer (Foto: Tennisworldusa.com)

Rod Laver, avstralska teniška legenda, je sicer velik pristaš Rogerja Federerja, a v zadnjih mesecih Švicarju ni namenil najbolj spodbudnih besed. Kot bi malo zamenjal ploščo. Če je pred časom še govoril, da je Roger Federer zanj najboljši vseh časov, je sedaj večkrat povedal, da je nemogoče določiti, kdo je najboljši in da bi rad videl, kako bi se “maestro” odrezal proti njemu, če mu v roke dajo leseni lopar.

“Odigrati pet nizov na trdi podlagi, ni lahko. In kdaj to počneš sedemkrat zapored? Če bo imel srečo in bo nekatere premagoval v treh nizih, takrat je drugačen igralec. Star je 37 let. Je v dobri kondiciji, ampak videli smo, kaj se je mu je naredilo v Cincinnatiju, ko je moral odigrati več tekem v kratkem časovnem obdobju. Dež ga je izločil, ker je moral odigrati dve tekmi v enem dnevu. Igral je preveč tekem in videli smo, da je bil Novak boljši igralec, ker Roger ni mogel dohajati. Silil se je.”