Nove informacije glede primera Lahyani-Kyrgios

V tenisu velja pravilo, da igralcu na igrišču ne sme pomagati nihče. Tokrat pa je vlogo trenerja prevzel kar glavni sodnik Mohamed Lahyani, ko je stopil s sodniškega stola in Nicku Kyrgiosu namenil nekaj spodbudnih besed. 

Lahyani ne bo kaznovan (Foto: Google)

Avstralec je v tekmi proti Pierre-Huguesu Herbertu kazal malo zanimanja, čeprav je na koncu vendarle slavil. Morda pa celo zaradi spodbudnih besed, ki mu jih je namenil glavni sodnik. ki pa je morda prestopil svojo vlogo. Eden najboljših sodnikov na turneji seveda ni počel nič spornega, saj je le želel spodbuditi igralca, da bi pokazal svoj borbeni duh, saj je dobro vedel, da Avstralec izgublja zaradi netruda. Želel je najbolje za tenis in za gledalce, ki so plačali vstopnice, toda pravila velevajo, da igralec ne sme prejeti pomoči. Bo zaradi tega kaznovan?

Dvoboj je sicer Kyrgios sicer dobil s 4:6, 7:6 (6), 6:3, 6:0, a po tem, ko je izgubil prvi niz in zaostajal z 2:5, je vmes posegel kar sodnik Mohamed Lahyani , ki ni bil zadovoljen s pomanjkanjem Avstralčevega truda, zato mu je dejal, naj se bolj potrudi, češ da ve, da to ni njegova prava podoba.

Po najnovejših informacijah sodnik Lahyani ne bo kaznovan, predvsem zaradi svojega zglednega dela v preteklosti. Vsaka izmed tekem, ki jih bo sodil, bo nadzorovana. Tako kot so nadzorovana tudi sojenja drugih sodnikov. Še naprej bo sodil tekme na OP ZDA. Nick Kyrgios je podal izjavo, da mu Lahyani ni pomagal.