RG: Prvi krog usoden tudi za Polono Hercog

Slovenija je že po prvem krogu Odprtega prvenstva Francije ostala brez svojega predstavnika v konkurenci posameznikov in posameznic. Kot zadnja od treh slovenskih predstavnikov je svoje orožje položila Polona Hercog, ki je po 2 urah in 8 minutah morala priznati premoč Rusinji Anastasii Pavlyuchenkovi. 

Polona Hercog v izenačenem obračunu ni uspela priti do zmage. (Foto: Jimmie48 Photography)
Polona Hercog v izenačenem obračunu ni uspela priti do zmage. (Foto: Jimmie48 Photography)

Po tem, ko sta v 1. krogu premoč nasprotniku morala priznati tako Aljaž Bedene kot tudi Dalila Jakupović, je brez zmage v konkurenci posameznic ostala tudi Polona Hercog. Štajerki žreb ni bil ravno naklonjen, saj ji je namenil zmagovalko turnirja v Strasbourgu, kjer so tenisačice nastopale tik pred prihodom v Pariz. Rusinja Anastasia Pavlyuchenkova je dobro formo potrdila tudi ob prihodu v prestolnico Francije, saj proti Hercogovi ni oddala niza.

V prvem  nizu izkoristila eno žogico za “brejk” od enajstih

Polona Hercog je tekmeci zabila 4 ase, tudi pri izkoristku točk na zadeti prvi servis je bila boljša od nasprotnice (70% – 68%) a kaj, ko je v polje spravila vsega 49% prvih servisov, Rusinja pa na drugi strani kar 71%. Za nameček Poloni nikakor ni uspevalo dobivati točk na t.i. “brejk” priložnost. V prvem nizu si jih je Mariborčanka priigrala kar 11, a izkoristila eno samo. V drugem nizu je Rusinja pri vodstvu s 5:4 že imela žogico za zmago, a se je Hercogova rešila. Slovenska tenisačica je kasneje povedla s 6:5 in na servis Rusinje izenačila na 30:30, nato pa bila v podaljšani igri nemočna.

Slovenski ljubitelji tenisa bomo ta za naše predstavnike pesti lahko stiskali le še v konkurenci dvojic, kjer bodo poleg Polone Hercog nastopile še Dalila Jakupović, Katarina Srebotnik in Andreja Klepač.

Odprto prvenstvo Francije, Roland Garros 2018 (Pariz, €17,413,735), pesek, posamezno (Ž)
1. krogGarcia-Perez G. (Špa/Q) – Jakupović D. (Slo/LL) 6:3, 6:4
1. krog: Hercog P. (Slo) – Pavlyuchenkova A. (Rus) 4:6, 6:7(1)