Rafael Nadal: “Tenis je v nevarnosti”

Rafael Nadal bi rad videl, da se v tenisu naredi nekaj sprememb. V intervjuju za francoski L’Equipe je še enkrat poudaril ideje, ki jih zagovarja že preteklih nekaj let.

Nadal podpira spremembe (Foto: Tennisworldusa.com)

Najprej bi rad zagotovil, da bi ostajal dvoletni način točkovanja, in ne enoletni. “To je najboljši način, da igralce obvaruješ, če se poškodujejo.” Španec je idejo izrazil že večkrat, glede na to, da je bil tudi sam večkrat poškodovan in je bil primoran spustiti del sezone, s tem pa je izgubil točke iz prejšnjega leta.

“O tem sem premišljeval leta, a bi bilo to še bolj pomembno ob koncu moje kariere,” je dodal. “Spremenil pa bi še nekaj drugih pravil. Ne vem kako, ampak morali bi biti bolj previdni glede servisa in moči v tenisu nasplošno.” Znano je, da Nadal ni podpornik hitrega, reakcijega tenisa, ampak ima raje daljše izmevanja z osnovne črte. Še največ težav v zadnjih letih, predsem na hitrejših podlagah, kot je Wimbledon, so mu povzročali dobri serverji.

“Igralci postajajo večji in hitrejši. Če ne najdemo rešitve za servis, bo tenis postal samo en udarec. V desetih letih bi bil tenis lahko v težavah.”