ATP Antalya: Jiri Vesely boljši od Fernanda Verdasca

24-letni Čeh Jiri Vesely se je razveselil velike zmage proti Fernandu Verdascu, saj se je v preteklih dveh letih soočal s hudimi težavami zaradi poškodb. V Antalyji je očitno našel pravo formo in upa, da se mu uspe uvrstiti globoko v žreb.

Vesely kaže vse boljši tenis (Foto: Tennisworldusa.com)

Njegova forma je boljša, kar je dokazal s četrtfinalom, po tem ko je s 6:3 in 7:5 ugnal 3. nosilca Fernanda Verdasca v 1 uri in 17 minutah. To je njegov tretji četrtfinale v sezoni, zmaga pa je prišla prav proti Verdascu, s katerim se je soočil tudi lansko leto v Hamburgu. Po hudem boju je na koncu vseeno slavil, toda danes je bilo vse skupaj še lažje. Ubranil je obe brejk priložnosti in si v vsakem nizu priboril eno zase. Španec je imel priložnosti, da se vrne v tekmo, a mu je bilo to preprečeno.

Vesely je serviral odlično; pravzaprav sta oba lepo držala igre na svoj začetni udarec, predvsem v drugem nizu. Ampak Vesely je bil tisti, ki je v enajsti igri pobegnil naprej. Zares lepa zmaga, še posebno glede na to, da je pred Antalyjo na travi zmagal le 10 tekem.

 

 

↓ REZULTATI↓

[5]Robin Haase (NED) vs [Q]Mikhail Youzhny (RUS) 7-6(4) 6-7(5) 6-4
Marius Copil (ROU) vs [WC]Cem Ilkel (TUR) 6-4 7-6(5)
Mirza Basic (BIH) vs Paolo Lorenzi (ITA) 6-3 6-3

Nikoloz Basilashvili (GEO) vs [8]Dusan Lajovic (SRB) 6-4 2-6 7-5
Jiri Vesely (CZE) vs [3/WC]Fernando Verdasco (ESP) 6-3 7-5

https://www.youtube.com/watch?v=IfEMVEVpSI4