Rafael Nadal ostaja “kralj” Monte-Carla!

Rafael Nadal v Monte-Carlu brez konkurence. (Foto: zimbio.com)

Rafael Nadal v Monte-Carlu brez konkurence. (Foto: zimbio.com)

Konec je prvega peščenega Mastersa v sezoni 2018, končni rezultat pa isti kot lani. Še 11. v karieri je pokal za turnirsko zmago v Monte-Carlu visoko v zrak dvignil nesporni peščeni kralj Rafal Nadal. V finalnem obračunu je v uri in 34 minutah ugnal Japonca Keija Nishikorija z rezultatom 6:3 in 6:2. 

Rafael Nadal v Monte-Carlu brez konkurence. (Foto: zimbio.com)
Rafael Nadal v Monte-Carlu brez konkurence. (Foto: zimbio.com)

Ni ga bilo teniškega junaka, ki bi v tem tednu na peščenem igrišču v Monte-Carlu vsaj v enem nizu resneje ogrozil Rafaela Nadala. 31-letni Španec je na poti do rekordnega 11. naslova v kneževini izgubil vsega 21 iger, dobil pa jih je 60. Finalni nasprotnik Kei Nishikori je obračun pričel udarno in v 3. igri dvoboja kot prvi prišel do brejka. Tej osvojeni igri Japonca na servis Španca je sledilo 5 zaporednih osvojenih iger Nadala, ki se je tako prebil v vodstvo s 5:2. V 9. igri je Španec izkoristil drugo set žogico, dominiral pa tudi v nadaljevanju obračuna, ko je Japoncu servis odvzel še dvakrat.

Zavedam se, da take stvari ne bodo trajale večno, zato poizkušam resnično uživati, vložiti vso strast, energijo, koncentracijo in ljubezen do tega športa, dokler bom le lahko,” so bile prve besede peščenega kralja, ki je nadaljeval: “Vem, da je dan, ko bom rekel zbogom tenisu bližje kot pred 10 leti, ampak to je nekaj, kar me ne skrbi in se zavedam, da je to resnična stvar. Zato uživam vsak dan in poizkušam igrati z najboljšim možnim odnosom.

Tudi za Nishikorijem je odličen teden, saj v Monte-Carlu do letošnje sezone še nikoli ni prišel niti v četrtfinale, tokrat pa mu je do turnirske lovorike zmanjkala ena sama stopnička. Na ATP lestvici bo Japonec naredil ogromen skok naprej.

ATP 1000 Monte-Carlo (Monako, $4.872.105), pesek, posamezno, finale
(1)Nadal R. –
Nishikori K. 6:3, 6:2