Brata Bryan še šestič zavladala v Monte-Carlu!

Brata Bryan znova zavladala v Monte-Carlu. (Foto: zimbio.com)

Brata Bryan znova zavladala v Monte-Carlu. (Foto: zimbio.com)

Dvojčka Bob in Mike Bryan sta pri svojih 39 letih še šestič v karieri osvojila turnir serije Masters v Monte-Carlu. V finalu sta s 7:6(5) in 6:3 ugnala avstrijsko-hrvaško navezo Marach/Pavić in tako prišla še do 38. lovorike na turnirjih serije ATP 1000. 

Brata Bryan znova zavladala v Monte-Carlu. (Foto: zimbio.com)
Brata Bryan znova zavladala v Monte-Carlu. (Foto: zimbio.com)

Mnogi so ju že odpisali, tako kot so mnogi odpisali Rafaela Nadala in Rogerja Federerja. Španec in Švicar znova vladata svetovnem tenisu, še šestič v karieri pa sta vso konkurenco na turnirju v Monte-Carlu pokorila Bob in Mike Bryan. Američana sta v zadnjih letih največje uspehe žela prav na peščeni podlagi, vse pa kaže, da bo temu tako tudi v letošnji sezoni. Po turnirju v Miamiju sta se dvojčka Bryan s finalno zmago nad Oliverjem Marachom in Matejem Pavićem tako prebila še do druge letošnje zmage na turnirjih serije Masters. Na turnirjih serije ATP 1000 sta jih Američana zbrala že 38, skupaj kar 116.

Naslednji teden bosta dopolnila 40 let

V finalu sta Američana zaigrala odlično, še posebej pa je omembe vreden podatek, da sta v prvem nizu vse do tie-breaka na svoj servis izgubila eno samo točko. V podaljšani igri sta se nato znašla v težkem položaju, saj sta zaostajala z 2:5, a nato dobila 5 zaporednih točk in povedla z 1:0 v nizih. V drugem nizu sta bila izkušenejša tenisača znova bolj zbrana in prišla do zmage. “Čestitke Oliverju in Mateju za igre skozi celoten teden. Mate, mislim da šteješ 24 let in da je to tvoj prvi nastop v Monte-Carlu, midva pa tukaj igrava že 20 let in bova v prihodnjem tednu dopolnila 40 let, tako da imata še mnogo možnosti za naslov tukaj,” je ob zaključni ceremoniji poraženca nagovoril Mike Bryan.

ATP 1000 Monte-Carlo (Monako, $4.872.105), pesek, dvojice, finale
(4)Bryan B./Bryan M. – (3)Marach O./Pavić M. 7:6(5), 6:3