Rafael Nadal: “Ena najslabših tekem v zadnjem času”

Rafael Nadal je sonarodnjaka Roberta Carballesa Baeno premagal s 6:4 in 6:4. V Monte-Carlu je na tekmo izgubil največ pet iger, medtem ko včeraj osem. Na novinarski konferenci je priznal, da njegova predstava ni bila dobra. Ne preveč spodbudna izjava za njegove nasprotnike, če še v takšnem primeru ne zmorejo priti do osvojenega niza.

Rafa pravi, da je Toni Nadal vedno dobrodošel, da se vrne na mesto trenerja (Foto: Zimbio.com)

“To je bila ena najslabših predstav v zadnjem času, brez dvoma,” je povedal prvi na ATP lestvici. “Začel sem z zaostankom 0:2 s slabimi občutki na igrišču, in ko vse ne deluje tako, kot bi moralo, moraš to sprejeti, se boriti in najti način. To je najbolj pomembno.”

Rafa pa je še vseeno pohvalil Carballesa za odlično igro. “Pomembno je, da zmagaš, ampak bila je težka tekma za prvi krog. Carballes je igral dobro, jaz pa imam popravni izpit. V četrtek bom igral bolje, brez skrbi. Ni mi potrebno spreminjati ničesar, samo dvigniti intenziteto, tako kot sem to storil v Monte-Carlu. Prvič sem se pomeril proti njemu, prihajam po zmagi v Monte-Carlu, kjer so pogoji drugačni. Včasih je prvi krog zapleten.”

Rafa je dodal, da nihče ne pozna njegove igre bolje kot Toni Nadal in da je vedno dobrodošel, da se vrne v ekipi.