Đoković uspeh išče pri starem fitnes trenerju

V zadnjih nekaj mesecih je Novak Đoković popolnoma preuredil svoj trenerski štab. Od tega, da je najel in odpustil Radeka Štepanek ter Andrea Agassija, se je po slabših rezultatih zatekel k Marianu Vajdi, odslovil pa je še fitnes trenerja Marca Panichija in fizioterapevta Ulysesa Badia.

Đoković na vsak način išče pot iz slabe forme (Foto: Tennisworldusa.com)

Novak išče vrhunske rezultate z novo postavitvijo v svoji trenerski ekipi. Medtem ko sta bila na medijskem udaru prevsem Agassi in Štepanek, je prišla ven novica, da je Novak odpustil še fitnes trenerja in fizioterapevta. Zatekel se je k staremu fitnes trenerju, dolgoletnemu prijatelju Gebhardu Gritschu, ki je bil z njim od leta 2009 do 2017. Gritsch je bil eden izmed zmagovalne trojice poleg Vajde in fizioterapevta Milana Amanovića, s katero je Đoković prekinil sodelovanje v zadnjih 12 mesecih.

Glede na objave na uradni strani Srb je bil Vajda tisti, ki je Novaka spodbudil, naj pokliče starega fitnes trenerja, saj je po prvih nekaj dneh presodil, da Đoković ni v najboljši formi. Ni bilo veliko časa za razmislek, Gritsch je bil prva opcija in je nemudoma odgovoril klicu Novaka.