ATP Barcelona: Nadal in Thiem s težavami do napredovanja

Prvi igralec sveta sveta in desetkratni šampion v Barceloni Rafael Nadal je zaćel svojo kampanjo s težko priboreno zmago proti Špancu Robertu Carballesu Baeni v 1 uri in 51 minutah. To je bila njegova 12. zmaga v sezoni, saj je to njegov šele tretji turnir po OP Avstralije. V Barceloni je od 57 odigranih tekem slavil kar 54-krat. 

Rafa se je prvič pomeril proti sonarodnjaku (Foto: Zimbio.com)

Carballes Baena je februarja osvojil svoj prvi ATP turnir v Quitoju in tudi tokrat je igral dobro, napadal je Nadalove forehande in dvakrat ukradel njegovo servisno igro, da je osvojil več iger kot kateri koli drug tekmec, ki se je soočil z Rafo v Monte-Carlu na poti do Masters 1000 krone! Še vedno ni bilo dovolj, da bi ostal na igrišču dlje ali zmagal proti najtežjemu možnemu nasprotniku, ki se je tokrat boril, da bi našel ritem na svojem drugem servisu.

Nadal se bo sedaj spopadel z Guillermom Garcio-Lopezom, ki je na enem izmed njegovih najljubših turnirjev poiskal 12. četrtfinale. Poleg tega je Nadal podaljšal serijo zaporednih nizov, ki jih je osvojil na pesku in to je rekord Odprte dobe.

Do zmage v drugem krogu je prišel tudi Dominic Thiem

Sedmi igralec sveta in lanskoletni finalist v Barceloni Dominic Thiem je osvojil svojo 20. zmago v sezoni po slavju s 7:6 in 6:1 proti Jaumeju Munarju, ki je prejel “wild card” za vstop v glavni žreb. Tekma je trajala 1 uro in 29 minut, večina minutaže pa je bila porabljena na prvem nizu, ki je trajal 63 minut.

↓ REZULTATI↓
[1]Rafael Nadal (ESP) vs Roberto Carballes Baena (ESP) 6-4 6-4
[3]Dominic Thiem (AUT) vs [WC]Jaume Munar (ESP) 7-6(8) 6-1
[10]Albert Ramos-Vinolas (ESP) vs [Q]Rogerio Dutra Sivla (ESP) 3-6 6-3 6-4
[16]Karen Khachanov (RUS) vs Leonardo Mayer (ARG) 6-4 6-3
[LL]Pablo Andujar (ESP) vs [Q]Bjorn Fratangelo (USA) 6-4 6-3
Stefanos Tsitsipas (GRE) vs [7]Diego Schwartzman (ARG) 6-2 6-1
[5]Pablo Carreno Busta (ESP) vs Benoit Paire (FRA) 6-3 6-3