Radišičeva in Erjavčeva v Turčiji že v četrtfinalu!

Nika Radišič je v 2. krogu izločila krvnico prve nosilke turnirja. (Foto: Sašo Svoljšak)

Nika Radišič je v 2. krogu izločila krvnico prve nosilke turnirja. (Foto: Sašo Svoljšak)

Odlične novice prihajajo iz Turčije! Na $15.000 vrednem turnirju serije Futures v Antalyji sta se obe slovenski predstavnici prebili v četrtfinale. 18-letna Veronika Erjavec je ugnala odlično igralko dvojic Xenio Knoll, do prepričljive zmage pa je prišla leto dni mlajša Nika Radišič. Razboršek v Poreču izločil 1. nosilca turnirja. 

Nika Radišič je v 2. krogu izločila krvnico prve nosilke turnirja. (Foto: Sašo Svoljšak)
Nika Radišič je v 2. krogu izločila krvnico prve nosilke turnirja. (Foto: Sašo Svoljšak)

Če Slovenija ta teden v igri za odmeven rezultat nima več svojih predstavnikov na turnirjih serije ATP, WTA in Challenger, pa smo lahko zadovoljni z rezultati na turnirjih serije Futures. V Turčiji še naprej uspešno nastopa Nika Radišič, ki je po treh kvalifikacijskih zmagah in uspehom v 1. krogu dodala še zmago nad Romunko Stingovo. 17-letna Slovenka je tekmo pričela odlično, takoj povedla s 4:0 in kasneje prvi niz dobila s 6:2. V drugem nizu je Radišičeva do edinega in hkrati ključnega odvzema servisa prišla v 8. igri, po kateri je tekmo uspešno zaključila na svoj servis. Za polfinalno vstopnico se bo Nika pomerila z Japonko Satsuki Takamuro (681. igralka sveta).

Odlično pa na istem turnirju s svojimi predstavami nadaljuje Veronika Erjavec. 18-letnica se je v 2. krogu merila s Švicarko Xenio Knoll, ki se sicer precej bolj kot med posameznicami znajde v konkurenci dvojic, kjer na WTA lestvici zaseda 73. mesto. Erjavčeva se je proti 25-letni Švicarki v tretjem nizu znašla v težkem položaju, saj je ob zaostanku z 1:3 morala izničiti tudi dve žogice za dvojni brejk prednosti. To ji je uspelo, z zbrano igro v zaključku pa si je priigrala četrtfinale. Tam se bo pomerila 18-letno Rusinjo Amino Anshbo, ki na WTA lestvici zaseda 381. mesto.


Razboršek v Poreču boljši od 1. nosilca

Odlične novice pa prihajajo tudi iz Poreča, kjer je slovenski tenisač Nik Razboršek v tekmi 2. kroga ugnal 1. nosilca turnirja Zdenka Kolarja. Nik je proti Čehu (226. igralec sveta)  v prvem izjemno napetem prvem nizu izkoristil drugo žogico za niz, v drugem pa do ključnega odvzema servisa prišel v 9. igri. Na žalost je premoč nasprotniku moral priznati Mike Urbanija, ki je z 1:6 in 4:6 klonil proti Madžaru Mateju Valkuszu.

ITF, Poreč (Hrvaška, $15.000), pesek, 2. krog:
Kolar Z. (Češ/1) – Razboršek N. (SLO/Q) 6:7(6), 4:6
Valkusz M. (Mad) – Urbanija M. (SLO/Q) 6:1, 6:4

ITF, Antalya (Turčija, $15.000), pesek, 2. krog:
Stinga T. (Rom) – Radišič N. (SLO/Q) 2:6, 3:6
Erjavec V. (SLO) 
– Knoll X. (Švi) 4:6, 6:4, 6:4