IW: Prerojeni Borna Čorić na pohodu

Hrvat je na poti do četrtfinala izgubil manj iger kot katerikoli drug igralec v žrebu. Sedaj pa je stopil še stopničko višje, saj je z 2:6, 6:4 in 7:6 premagal Kevina Andersona in si priboril vstopnico za polfinale enega najbolj prestižnih teniških turnirjev na svetu.

Pred kratkim je zamenjal ekipo, saj je začutil, da potrebuje spremembo. “Tako sem se počutil. Zamenjal sem ne samo trenerja, ampak tudi menedžerja, fitnes trenerja, fizioterapevta, vse. Moram se izboljšati, ampak še vedno imam čas. Nobene magične svetlobe ni; četudi igram dobro tukaj, ne pomeni, da bom čez nekaj mesecev prišel med najboljših deset na svetu. Da bi dosegel to, moramo garati tri, štiri leta. To je moj cilj.”

Čorić piše karierno zgodbo (Foto: Zimbio.com)

Trdo delo se končno obrestuje za 21-letnega Hrvata, ki so ga v zvezde kovali že pred leti, a kasneje nekako ni izkoristil polnega potenciala. Sedaj bo nastopil v svojem prvem Masters polfinalu, po zmagi nad Andersonom z rezultatom 2:6, 6:4 in 7:6 v 2 urah in 22 minutah. Mladi zvezdnik je uspel preobrniti počasen začetek in se zbrati v končni podaljšani igri, kjer je zadnje čase izredno suveren. Kot zmagovalec je odkorakal iz 11 izmed 12 podaljšanih iger. Sedaj ga čaka preizkus kariere.

Borna je prav tako prvi nepostavljeni igralec, ki je dosegel polfinale, po Juanu Martin del Potru leta 2011. Da je prilezel do te stopnje, je moral premagati kar pet odličnih nasprotnikov. Med drugim Južnoafričana, ki je zapravil manjšo priložnost. V tretjem nizu je vodil s 4:2, a ni imel dovolj moči, da bi se prebil čez ciljno črto. Borna je slavil z dvema mini odvzemoma servisov, sedaj pa mirno čaka na svojega nasprotnika. To bo eden izmed dvojice Roger Federer – Hyeon Chung. 

O napeti tekmi priča tudi podatek, da je na koncu Anderson dejansko osvojil štiri točke več. Izstrelil je 16 asov in dominiral s prvim začetnim udarcem, toda Borna je bil boljši na drugega. Ubranil je šest izmed devet brejk priložnosti.