Prebujeni Monfils najboljši v Rotterdamu

Gael Monfils je izjemen teden zaključil z lovoriko. (Foto: Twitter)

Gael Monfils je izjemen teden zaključil z lovoriko. (Foto: Twitter)

32-letni francoski tenisač Gael Monfils je v finalu turnirja serije ATP 500 v Rotterdamu s 6:3, 1:6 in 6:2 ugnal Švicarja Stana Wawrinko in prišel do prve lovorike po 13 mesecih. Tudi v dvojicah se je do naslova dokopal francoski tenisač in sicer Jeremy Chardy, ki je na Nizozemskem združil moči s Henrijem Kontinenom. 

Gael Monfils je izjemen teden zaključil z lovoriko. (Foto: Twitter)
Gael Monfils je izjemen teden zaključil z lovoriko. (Foto: Twitter)

Nekdaj že 6. igralec sveta Gael Monfils se je na Nizozemskem prebil do druge lovorike na turnirjih serije ATP 500, prve po letu 2016, ko je bil najboljši v Washingtonu. Francoz še v nobeni izmed sezon ni osvojil več kot ene lovorike, v kolikor bo v letošnji nadaljeval s predstavami, ki jih je kazal v Rotterdamu, pa se dene tudi to letos spremeniti.

Monfils je odličen tenis kazal že tekom celotnega tedna, da je zrel za naslov pa je pokazal v polfinalu, ko je po preobratu ugnal Daniila Medvedeva in se tako Rusu oddolžil za poraz v Sofiji. V finalu mu je nasproti stal Stan Wawrinka, ki je v Rotterdamu prav tako znova opozoril nase, a tokrat ni našel recepta za izjemno razigranega Francoza.

Zmagovalca je sicer odločil tretji niz, v katerem Švicar kljub izjemno močnim udarcem ni uspel “prebiti” obrambe Monfilsa, ki je z izjemnim gibanjem in raznovrstno igro povsem zasluženo prišel do zmage in posledično tudi do naslova.

Zmage se je razveselilo tudi njegovo dekle

V zadnjem času se je Gael Monfils v javnosti večkrat pojavljal tudi zaradi sveže ljubezenske zveze z ukrajinsko tenisačico Elino Svitolino. Slednja je že v Dubaju, kjer jo v naslednjem tednu čaka nov težak preizkus, a zagotovo si je urnik priredila tako, da je lahko spremljala obračun svojega partnerja. Po zmagi mu je čestitala tako na Instagramu kot tudi Twitterju.

Tudi v dvojicah najboljši Francoz

V Rotterdamu se je močna zasedba zbrala tudi v konkurenci dvojic, kjer sta si mesto v finalu priborila na eni strani Jeremy Chardy in Henri Kontinen, ter na drugi strani domačin Jean-Julien Rojer in Romun Horia Tecau. V finalu so bili gledalci priča dvema podaljšanima igrama, obe pa sta pripadli Francozu in Fincu, ki sta tako že na prvi medsebojni tekmi prišla do lovorike.

ATP 500 Rotterdam (ABN AMRO World Tennis Tournament, €1,961,160, trda podlaga, dvorana), posamezno, finale
Wawrinka S. (Švi) – Monfils G. (Fra) 3:6, 6:1, 2:6

Dvojice, finale
Chardy J./Kontinen H. – Rojer J./Tecau H. 7:6(5), 7:6(4)