33-letni Američan John Isner je zmagovalec že kot oče

Sezona 2018 je bila vrhunska za 33-letnega Johna Isnerja. Postal je najstarejši zmagovalec prvega Mastersa v karieri, in sicer je slavil v Miamiju, kjer je pobasal 1000 ATP točk. Prislužil si je mesto med najboljšimi v Londonu ob koncu sezone. Prvič je sezono končal znotraj najboljših deset.

Ampak noben dosežek se ne more kosati s tem, da je postal oče. Z ženo Madison sta 15. septembra postala starša hčerki Hunger Grace. “To je najbolj izpolnjujoča izkušnja, ki jo lahko doživiš,” je povedal srečni očka. “Da sem oče, nekomu starš, vsakdo, ki je to doživel, bi lahko rekel, da je dokaj izjemno. Ko jo gledava, kako se razvija in raste. Vsak dan je izjemen. Sedaj je stara pet mesecev in je zares lepo. Najboljša stvar, ki se mu je zgodila v življenju.”

“Težko se je bilo vrniti v teniško stanje, v resnici. Nisem šel v Azijo. To je bila lahka odločitev, ki sem jo vedel že dlje časa. Nisem želel zapustiti žene in otroka, čeprav sem zamudil Davisov pokal. Ko se je rodila, sem imel še nekaj tednov počitka, da sem ujel ritem. Dolžnost je potem klicala in prvi teden brez družine je bil težak. To je bilo najtežje pri povratku.”

Na OP Avstralije je izgubil že v prvem krogu proti Reillyju Opelki. In čeprav ga vsak poraz boli, sta sedaj ob strani žena in hčerka, da ublažita bolečino. “To je bil težak poraz, ampak da se vrnem k nasmejanemu dojenčku, takrat veš, da je to bolj pomembno.”