Belgijka Mertens v Dohi do prve WTA Premier lovorike

Elise Mertens v Dohi do uspeha kariere. (Foto: Twitter)

Elise Mertens v Dohi do uspeha kariere. (Foto: Twitter)

23-letna belgijska tenisačica Elise Mertens je v finalu turnirja serije WTA Premier po preobratu s 3:6, 6:4 in 6:3 ugnala Romunko Simono Halep in prišla do največje zmage v karieri. S ponedeljkom bo Belgijka postala 16. igralka sveta. 

Elise Mertens v Dohi do uspeha kariere. (Foto: Twitter)
Elise Mertens v Dohi do uspeha kariere. (Foto: Twitter)

Simona Halep, ki je naslov v Dohi slavila že leta 2004, je tudi tokrat v velikem finalu proti Elise Mertens veljala za favoritinjo. Še toliko bolj je na zmago Romunke kazalo po prvem nizu, ki se je končal po vsega 35 minutah, z rezultatom 6:3 pa je pripadel Simoni.

Halepova je tudi v drugem nizu hitro povedla z 2:0, a Belgijka je rezultat uspela poravnati na 2:2. V 9. igri drugega niza je celo brez izgubljene točke odvzela servis Romunki in v naslednji igri “brejk” potrdila z igro, ki ji je prinesla osvojeni niz. Odlično je Elise nadaljevala tudi v tretjem nizu, kar trikrat odvzela servis Halepovi in prišla do največja zmage v karieri.

Za Mertenosvo je bila to prva osvojena lovorika na turnirji serije WTA Premier, že pred tem pa je osvojila štiri na turnirjih WTA International. V konkurenci dvojic sta se zmage razveselili sestri Hao-Ching in Latisha Chan, ki sta bili v finalu boljši od 4.-postavljene dvojice Groenefeld A./Schuurs D.

WTA Premier Qatar Total Open (Doha, $916.131, trda podlaga, zunaj), posamezno, finale
Halep S. (Rom/1) – Mertens E. (Bel) 6:3, 4:6, 3:6

Dvojice, finale
(4)Groenefeld A./Schuurs D. – Chan H-C./Chan L. 1:6, 6:3, 6:10