Pravljično bi bilo, če bi se upokojil proti Rafaelu Nadalu

V intervjuju za CNN je 20-kratni šampion na turnirjih za Grand Slam Roger Federer spregovoril o upokojitvi, ki je ta teden še kako pereča tema, saj je zadnjo tekmo na OP Avstralije odigral Andy Murray, eden najboljših tenisačev zadnjih deset let.

Rafa, Rod in Roger (Foto: Tennisworldusa.com)

Federer bi se rad izognil takšnemu scenariju. “Upam, da se ne konča s poškodbo,” je dejal. “Hočem, da grem, ko bom sam želel. Ne predstavljam si sanjskega zaključka in ne govorim si, da moram osvojiti še kakšen naslov. Takrat naj bi potem moral naznaniti, da je konec. Ne razmišljam na ta način. Če bi si želel tega, potem bi izbral finale OP Avstralije leta 2017 proti Rafaelu Nadalu. Bil je epski finale in ne vem, če bo kdaj še kakšen boljši od tega. To je bil zame vrhunec.”

Vprašali so ga tudi, kaj ga še vedno motivira pri 37 letih. “Vidim toliko izjemnih stvari. Spoznam oboževalce in druge zvezdnike ter uživam podporo po celem svetu. Lahko živim to življenje, kar je neverjetno. Mogoče me motivira posamezen udarec, spin na skrajšani žogici, ali pa to, da sem z mojo ekipo in še vedno skušam biti boljši pri 37 letih. Vse te stvari so res vznemirljive zame. Mešanica stvari je razlog, zakaj še vedno igram tenis.”

Eden izmed odgovorov je, da je še vedno med tremi najboljšimi na svetu. Še vedno je favorit na največjih turnirjih, služi denar, sodeluje s spoznorji, prireja ekshibicije, razveseljuje gledalce, navdihuje teniške navdušence in krasi teniško igro. Brez njega, tako kot brez Andyja Murrayja, Novaka Đokovića ali Rafaela Nadala ne bo isto.