Pouille v Dubaju lovi mesto med elitno deseterico

Na turnirju serije ATP 500 v Dubaju smo vse bližje odgovoru, kdo bo kot zmagovalec turnirja nasledil Andyja Murrayja, ki je lansko leto v velikem finalu gladko odpravil Fernanda Verdasca. Tokrat se bosta za prestižno lovoriko med seboj pomerila Lucas Pouille in Roberto Bautista Agut, ki si bosta nasproti stala četrtič v karieri. Z 2:1 vodi Španec, ki ga stavnice tudi tokrat postavljajo v vlogo rahlega favorita.

Si lahko Pouille zagotovi mesto med najboljšo deseterico? (Foto: zimbio.com)
Si lahko Pouille zagotovi mesto med najboljšo deseterico? (Foto: zimbio.com)

Elitna deseterica na ATP lestvici bi danes lahko dobila novega člana. Na robu izpada se nahaja Američan Jack Sock, ki v začetku letošnje sezone še ni ujel pravega ritma, na vrata najboljših pa trka Lucas Pouille. 24-letni Francoz je po izpadu v 1. krogu Odprtega prvenstva Avstralije začel nizati vrhunske rezultate. Najprej je osvojil naslov v domačem Montpellierju, sledila pa je še uvrstitev v finale turnirja v Marseillu, kjer je sicer moral priznati premoč Karenu Khachanovu. A Rusu se je Pouille oddolžil že nekaj dni kasneje v Dubaju, kjer se Francoz kot kaže počuti zelo domače, nenazadnje tam tudi prebiva.

V sobotnem finalu bo Pouille lovil prvo turnirsko zmago izven Evrope in sploh prvo na zunanjih trdih igriščih. A tokrat zmaga Francozu prinaša nekaj posebnega in sicer mesto med najboljšo deseterico na ATP lestvici. Nasproti mu bo stal 5 let izkušenejši Španec Roberto Bautista Agut, ki ima v svojem žepu že 7 turnirskih zmag, a za razliko od Pouilla še ni zabeležil turnirske zmage na turnirjih serije ATP 500. Oba tenisača vesta, kakšen je recept za zmago proti tokratnemu nasprotniku, z 2:1 pa v medsebojnih obračunih vodi Agut. Slednji je sicer klonil na zadnjem obračunu, ki ga je s 3:2 v nizih na Oprtem prvenstvu ZDA dobil Pouille. Tokrat bo veliko odvisno od servisa Francoza, od katerega gre pričakovati bolj agresiven pristop, a proti nasprotniku kot je Agut, napak ne bo smelo biti preveč.