Čilenec Jarry v Sao Paulu niza zmage nad levičarji

Nekoliko v senci turnirjev v Dubaju in Acapulcu ta teden poteka tudi turnir serije ATP 250 v brazilskem Sao Paulu. V prvem polfinalu bomo lahko priča obračunu dveh peščenih specialistov Pabla Cuevasa in Fabia Fogninija, medtem ko se bosta za drugo finalno vstopnico pomerila Nicolas Jarry in Horacio Zeballos. Čilenec je ta teden že izločil dva levičarja, proti izkušenenmu Argentincu pa bo lovil svoj prvi finale na turnirjih serije ATP. 

Jarry je dobro formo iz Ria prenesel tudi na igrišča v Sao Paulu. (Foto: zimbio.com)
Jarry je dobro formo iz Ria prenesel tudi na igrišča v Sao Paulu. (Foto: zimbio.com)

22 let šteje čilenski tenisač Nicolas Jarry, ki zaenkrat vsekakor predstavlja eno izmed najlepših presenečenj peščenega dela sezone. Vnuk nekdaj 14. igralca sveta Jaimeja Fillola, je pretekli teden prišel do 73. mesta na ATP lestvici, kar je njegov najboljši dosežek, s svojim agresivnim tenisom in močnim servisom pa povzroča mnogo težav tudi višje postavljenim tenisačem. Na močnem turnirju v Riu de Janeriu ga je šele v polfinalu zaustavil kasnejši zmagovalec Diego Schwartzman, v Sao Paulu pa si Čilenec zagotovo želi še korak dlje. V 1. krogu je v napetem obračunu ugnal Dušana Lajovića, kasneje pa izločil še dva levičarja, Guida Pello in Alberta Ramosa. V polfinalu ga čaka obračun proti še enemu levičarju, tokrat Argentincu Horaciu Zeballosu.

V drugem polfinalu si bosta šestič v karieri nasproti stala Pablo Cuevas in Fabio Fognini, s 3:2 v zmagah pa trenutno vodi Italijan. Tako prvega kot tudi drugega tenisača bi zmaga popeljala v prvi finale letošnje sezone.