Bautista-Agut z zmago v Dubaju do uspeha kariere

Dubaj ima novega šampiona. To je postal 29-letni španski tenisač Roberto Bautista-Agut, ki je v velikem finalu po uri in 23 minutah s 6:3 in 6:4 ugnal Francoza Lucasa Pouille. Za Aguta je to prva zmaga na turnirjih serije ATP 500, poleg 500 ATP točk, ki bodo Španca v ponedeljek na ATP lestvici povzdignile na 16. mesto, pa je Španec v žep pospravil še 565.530 ameriških dolarjev.

Bautista-Agut do svoje prve zmage na turnirjih serije ATP 500. (Foto: zimbio.com)
Bautista-Agut do svoje prve zmage na turnirjih serije ATP 500. (Foto: zimbio.com)

Od leta 2005 je že na turneji Roberto Bautista Agut, na turnirju serije ATP 500 v Dubaju pa je prišel do najboljšega dosežka v karieri. Do turnirja v Združenih arabskih emiratih je osvojil 7 naslovov, vse na turnirjih serije ATP 250, za enega njegovih največjih dosežkov pa lahko štejemo tudi nastop v finalu Mastersa v Šanghaju, kjer pa je moral priznati premoč Rogerju Federerju.

Na poti do finala je Španec izgubil le en niz, v finalu pa ga je še četrtič v karieri čakal obračun s Francozom Lucasom Pouillom. Slednji se je na poti do finala precej bolj namučil, a glede na to, da je dobil zadnji medsebojni obračun proti Bautisti-Agutu, je lahko bil optimističen pred finalnim obračunom. Morebitna zmaga bi Francoza prvič v karieri popeljala med najboljšo deseterico, a tokrat je bil Španec boljši nasprotnik. Kar 74 odstotkov prvih servisov je Agut spravil v igrišče in bil pri tem 72-odstotno uspešen. Za nameček se je Španec odlično odzval pri zaostanku z 1:3 v drugem nizu, ko je takoj prišel do »ribrejka«, do ključnega odvzema servisa pa mu je uspelo priti v 9. igri drugega niza. Agut bo v ponedeljek na ATP lestvici skočil na 16. mesto, Pouille pa se bo povzpel na 12.