Anderson tudi v Acapulcu ni našel recepta za Del Potra

Po Bautisti-Agutu smo ta teden dobili še drugega zmagovalca turnirja serije ATP 500. V mehiškem Acapulcu se je svoje prve letošnje lovorike veselil Argentinec Juan Martin Del Potro, ki je v velikem finalu še enkrat več ugnal južnoafriškega velikana Kevina Andersona. Med žensko konkurenco se je turnirske zmage veselila Lesia Tsurenko.

Veselje Del Potra ob osvojitvi naslova v Acapulcu. (Foto: zimbio.com)
Veselje Del Potra ob osvojitvi naslova v Acapulcu. (Foto: zimbio.com)

Skoraj pet let že je minilo, odkar je Juan Martin Del Potro dvignil lovoriko zmagovalca turnirja serije ATP 500 v Baslu. Sledile so težave s poškodbami, povratek na teniška igrišča, spet operacije, sedaj pa je 29-letni Argentinec znova zavladal. V mestu na pacifiški obali Mehike je na poti do finala oddal en sam niz, pa čeprav so mu nasproti stali skorajda sami vrhunski tenisači. Najprej je svoje orožje pred “Delpom” položil Mischa Zverev, nato pa po vrsti še David Ferrer, Dominic Thiem in mlajši od bratov Zverev, Alexander. Za zaključek ga je še sedmič v karieri čakal obračun z visokoraslim tenisačem iz Južne Afrike, Kevinom Andersonom

203 centimetre visoki Anderson je za Del Potra v preteklosti predstavljal stalno stranko in nič se ni spremenilo niti v Acapulcu. Redka so bila srečanja, ko je Anderson proti Argentincu dobil kakšen niz, in tokratni obračun ni bil eden izmed takih. Po uri in 41 minutah je ob končnem rezultatu 6:4 in 6:4 visoko v zrak roke dvignil Del Potro, ki po končanem obračunu ni skrival veselja: “To je bil zame izjemno uspešen turnir. V enem tednu sem premagal kar tri igralce iz prve deseterice, kar je zame zelo pomembno.” .

Pri dekletih do naslova Tsurenkova

Malenkost v senci moškega dela turnirja, pa je v Acapulcu ta teden potekal tudi turnir v ženski konkurenci. V vlogi prve in druge nosilke sta nastopili Sloane Stephens in Kristina Mladenovič, ki v letošnji sezoni nikakor ne navdušujeta. Tako prva kot tudi druga sta se od tekmovanja poslovili v četrtfinalu, Francozinjo pa je gladko s 6:2 in 6:2 ugnala prav končna zmagovalka Lesia Tsurenko. 28-letna Ukrajinka je v finalu proti Švicarki Stefanie Voegele zaostajala že s 5:7 in 2:4, a na koncu preobrnila izid sebi v prid in prišla do četrte turnirske zmage v karieri.