Pohod Jarryja v Sao Paulu zaustavil šele Fognini

V Sao Paulu smo dobili še zadnjega zmagovalca turnirjev, ki so potekali ta teden. Še tretje leto zapored je vsaj do enega naslova v sezoni prišel Italijan Fabio Fognini, ki obračun proti Nicolasu Jarryju pričel katastrofalno, nato pa vendarle naravnal svojo desnico in se po uri in 34 minutah veselil zmage z 1:6, 6:1 in 6:4.

Fabio Fognini po preobratu do prve lovorike v sezoni. (foto: zimbio.com)
Fabio Fognini po preobratu do prve lovorike v sezoni. (foto: zimbio.com)

Verjetno ga skorajda ni tenisača, ki bi si v peščenem delu sezone na nasprotni strani mreže zaželel Italijana Fabia Fogninija. Po tem, ko je v Sao Paulu tri zaporedne zmage nad levičarji nanizal Nicolas Jarry, ga je za zaključek turnirja pričakal prav neugodni Italijan. Izbranec Flavie Pennette do finala ni izgubil niti enega samega niza, finalni obračun pa se ni pričel po njegovih željah. Mladi Čilenec je znova odlično serviral in dobil kar 18 od skupno 24 točk na svoj servis ter tako po vsega 23 minutah dobil prvi niz z rezultatom 6:1. A Fognini je Čilencu v drugem nizu vrnil z enako mero. Jarryju je odstotek zadetih prvih servisov padel na skromnih 43 odstotkov, na najmočnejše orožje Čilenca pa je opozoril tudi Italijan: “Čakal sem, da malekost pade pri servisu, ki zagotovo predstavlja njegovo pomembno orožje. Ko se je to zgodilo sem začel igrati agresivneje.” Igralca sta se podala v odločilni tretji niz. Takrat so pomembno vlogo odigrale tudi izkušnje, katerih 22-letnemu Jarryju še posebej na tekmah v tej fazi tekmovanja brez dvoma še primanjkuje.

Fognini je ostal zbran in prišel do zmage, s katero pa je malenkost popravil svoj izkupiček v finalnih obračunih. V svoji sedaj že kar bogati karieri je zbral 15 finalnih nastopov na turnirjih serije ATP,  slavil pa le 6-krat. Fogninija bo zmaga v Sao Paulu na ATP lestvici iz 20. dvignila na 19. mesto, nov velik podvig pa bo uspel Jarryju, ki se bo povzpel vse do 61. mesta.