Kje je Murray? Škot svari navijače, da še vedno čuti bolečino

Andy Murray se je vrnil z zmago. Škot je v prvi tekmi po dolgi odsotnosti od igre v dve nizih premagal Jamesa Duckwortha. Spodbudne besede sta mu ob vrnitvi namenila tudi Novak Đoković in Rafael Nadal. Škot svari, da še vedno čuti bolečino.

Andy Murray bo potreboval čas (Foto: Tennisworldusa.com)

Bivši najboljši na svetu in trikratni Grand Slam šampion Andy Murray se je vrnil po tem, ko je leta 2018 dobil samo sedem tekem. Pestile so ga poškodbe, predvsem kolk, ki ga je dal operirati, nato pa od Wimbledona 2017 do lanskoletnega junija tekmovanje spremljal z domačega naslonjača. Poškodba bi prav lahko končala njegovo bogato kariero, a se je odločil, da se bo vrnil. 

Vrnil se je z zmago v prvem krogu ATP turnirja v Brisbaneu, kjer je slavil v letih 2012 in 2013. Vseeno pa Škot svari navijače, naj od njega ne pričakujejo preveč, saj še vedno čuti bolečino. “V kolku še vedno čutim bolečino, ampak sedaj potrebujem tekme, da vidim, kako se bo odzvalo telo. Moram igrati štiri, pet tekem zapored, potem pa bomo videli. Sedaj sem v boljšem stanju kot pred meseci.” 

Da se Murray lahko vrne na raven, ki jo je kazal pred poškodbo, pa verjame povratnik po poškodbah Rafael Nadal. “Če bo zdrav, sem prepričan, da se bo vrnil na vrh. Predober je, tako kot Novak. Ampak če imaš težave in omejitve, potem je težko biti konstanten. Sam sem imel podobne izkušnje.”

Spodbudne besede mu je namenil tudi Novak Đoković: “Vedno bo številka ena, ker je bil prvi igralec na svet. Večkratni zmagovalec na turnirjih za Grand Slam, zato ima mentaliteto šampiona. Poznam ga od 11. leta, zato ga zelo spoštujem.”

https://www.youtube.com/watch?v=xa4wnG4GP0Q