Poškodba Johna Isnerja je resnejša, kot smo upali

Prvi nosilec turnirja v Houstonu John Isner je odpovedal udeležbo na turnirju U.S. Men’s Clay Court Championship zaradi poškodbe stopala.

John in Roger (Foto: Tennisworldusa.com)

Težave iz finala Miamija, kjer je moral Američan John Isner obračun proti Rogerju Federerju zaključiti poklapan zaradi poškodbe stopala, se nadaljujejo. Sedaj je odpovedal tudi naslednji turnir, saj še ni pripravljen za nastopanje. To se mu je zgodilo prvič, je povedal po porazu v Miamiju, kjer je vseeno ostal nasmejan. Doseženi finale je razlog za praznovanje.

Isner je v Houstonu nastopal vsako leto od 2008 in je enkrat tudi slavil, in sicer je bil najboljši v sezoni 2013. Američan je bil hudo razočaran, ko je moral podati zadnjo odločitev, ampak telo je spreogovorilo. V tenisu je v zadnjih letih močno poraslo število poškodb. Najboljši tenisači na svetu redno odpovedujejo turnirje; ali zaradi poškodb ali preutrujenosti. Seveda so primorani odigrati določeno število turnirjev, v kar jih sili tudi lov na ATP točk, toda taktiziranja je vse več, koledar pa je prenaporen. V zadnjih tednih novembra, ko se vse skupaj zaključuje, je že v navadi, da je velika večina TOP igralcev poškodovanih.

Z Isnerjevo odsotnostjo prvi nosilec postane Steve Johnson, ki bo skušal postati prvič tenisač s tremi zaporednimi zmagami. To je nazadnje uspelo Bobbyju Riggsu leta 1936-1938.