Zverev je končno priznal, da ni na istem nivoju …

Na novinarski konferenci je Alexander Zverev pred kratkim vendarle priznal, da je še daleč od Rafaela Nadala in Rogerja Federerja. Nemec je večkrat zatrdil, da jima lahko parira, toda ne ko pride do konstantnosti in zmag na velikih turnirjih.

Roger in Alexander (Foto: Tennisworldusa.com)

Veliko se pričakuje od mladega Nemca, toda še vedno mu štrene povzročajo tisti, ki so na vrhu že več kot desetletje. “Rafa in Roger sta še vedno dva izmed najboljših. Še vedno zmagujeta Grand Slame in druge večje turnirje. Sicer sem se boril za kar nekaj Masters zmag, ampak nisem še osvojil Grand Slama, tako da težko rečem, da sem na njunem nivoju. To ne bi bilo pošteno.”

“Za večino nasprotnikov vem, kako moram igrati, ker sem že igral proti njim. Vsi se zelo dobro poznamo. Sedaj prihaja peščena sezona, v kateri sem bil lansko leto zelo dober. Verjetno drugi najboljši in na Roland Garrosu sem pokazal, da sem zmožen zmagovati dolge tekme, ampak sem se na žalost poškodoval. Rafa je bil najboljši in jaz sem bil drugi, ne vem, če se strinjate ali ne. Tudi Dominic je izjemen igralec na pesku, ampak težko mi je bilo, da sem poškodbo staknil ravno v četrtfinalu. Na travi nisem igral dobro, ker sem zaostajal s treningi.”

Zverev se trenutno že ogreva na igriščih Monte-Carla.