Polfinalistka Wimbledona v Nottinghamu izločila Dalilo

Dalila Jakupović se na travi v Nottinghamu počuti odlično!

Dalila Jakupović se na travi v Nottinghamu počuti odlično!

Slovenski tenisačici Dalili Jakupović se tako v konkurenci dvojic kot tudi med posameznicami ni uspelo prebiti v polfinale turnirja serije WTA v Nottinghamu. 27-letna Primorka je v četrtfinalu morala priznati premoč lanskoletni polfinalistki Wimbledona Johanni Konti, ki je po uri in 17 minutah slavila zmago s 6:4 in 6:2. 

Dalila Jakupović je po odličnem začetku popustila.
Dalila Jakupović je po odličnem začetku popustila.

Dalila Jakupović je v prvih igrah četrtfinalnega obračuna proti Johanni Konti dokazala, da se na travnati podlagi počuti odlično. Z agresivno igro je v obrambni položaj postavila lanskoletno polfinalistko Wimbledona in ji že v 3. igri obračuna odvzela servisno igro. Pri rezultatu 3:1 je Slovenka znova zapretila Britanki, saj sta bili tekmici na servis Britanke poravnani na 40:40. Konta se je izvlekla, po napakah Jakupovićeve pa do “ribrejka” prišla v 8. igri, ko je rezultat poravnala na 4:4. Jakupovićeva se je v 9. igri znova prebila do “brejk” žogice, Konta jo je z odlično odigrano točko rešila, v naslednji igri pa izkoristila drugo žogico za niz in po 45 minutah povedla z 1:0 v nizih.

Jakupovićeva v zaključku prvega niza nikakor ni igrala slabo. Britanka je bila tista, ki je prestavila v višjo prestavo in praktično brez napake prvi niz obrnila sebi v prid. Z odločno igro je Britanka nadaljevala tudi v drugem nizu, ki je bil izenačen do rezultata 2:2, nato pa Jakupovićevi igre ni več uspelo dobiti.

Kljub porazu bo Dalila Jakupović v ponedeljek prišla do nove najvišje uvrstitve na WTA lestvici v karieri. Bo namreč vsaj 115. igralka sveta.

WTA Nature Valley Open (Nottingham, $250.000, travnata podlaga), posamezno
1. krog: Jakupović D. (Slo)– Giorgi C. (Ita/8) 7:6(4), 6:2
2. krog: Jakupović D. (Slo) – Frech M. (Pol) 6:4, 6.3
Četrtfinale: Konta J. (Vb/4) – Jakupović D. (Slo) 6:4, 6:2

Dvojice:
1. krog: Hon P./Jakupović D. – Savinykh V./Sizikova Y. 5:7, 7:5, 11:9
Četrtfinale: Buzarnescu M./Watson H. – Hon P./Jakupović D. 7:6(2), 6:3