Nadal ni prepričan, če bo zaigral v Wimbledonu

Prvi igralec sveta Rafael Nadal si je pokoril teniško karavano ATP v peščenem delu sezone, a je – podobno kot v prejšnjih letih – sedaj v dvomih njegova participacija na travnatih turnirjih. Španec je še tretje leto zapored odpovedal Queen’s Club, medtem ko Wimbledon ostaja pod vprašajem.

Nadala ne bo v London (Foto: Zimbio.com)

Moral bo počakati na to, kako se bo odzvalo njegovo telo. Cena, ki jo letno plačuje za njegov nečloveški trud v peščenem delu sezone. Njegova samozavest je na višku, kot je bila tekom velikega turnirja v Parizu tudi fizična pripravljenost, toda premik s peska na travo ni lahek zalogaj. Niti za najboljšega na svetu, ki v prejšnjih letih ni dosegal najboljših rezultatov, ko je moral obleči belo opravo.

Na sveti travi Wimbledona, kjer je v preteklosti že dosegal vrhunske rezultate in dvakrat tudi slavil (2008, 2010), v preteklih sezonah ni našel pravega občutka. Razumljivo, ko pa je za njim toliko fizično napornih obračunov. “Težko govorim o tem, ker je za mano dolga in naporna peščena sezona,” je povedal Nadal, ko so ga vprašali, če bo začel trenirati za Wimbledon. “Igral sem skorajda vse možne tekme po tem, ko sem se vrnil po poškodbi.”

Če se bo Nadal odločil zaigrati v Wimbledonu, bo to storil brez pripravljalnega turnirja.