Po katastrofalnem začetku sezone pride teniška mojstrovina!

Fabio Fognini (Foto: ATP)

Fabio Fognini se je dvignil iz pepela! Italijan je letos do tega trenutka kazal res slab tenis, toda v Monte-Carlu se je vse spremenilo. Vrhunski teden je kronal s fantastično predstavo proti Rafaelu Nadalu. Jutri bo nastopil v prvem finalu Masters turnirja!

Fabio Fognini (Foto: ATP)

Kakšna predstava po tem, ko je Nadal v prvem nizu vodil s 4:3. Fabio je začel igrati vse bolje in vse bolj agresivno, medtem ko Nadal v slogu prejšnje tekme ni našel občutka na forehandu. Po dveh izjemnih predstavah sta sledili dve zanj podpovprečni, toda nič ne gre vzeti izjemnemu Fogniniju, ki je nadaljeval agresivno in samozavestno ter v slogu Novaka Đokovića vztrajal na diagonali (iz backhanda na Nadalov forehand), ko pa je prišla prava priložnost, je sprožil bombo po paraleli.

Osem zaporednih iger je dobil od rezultata 3:4 v prvem nizu, kar je izjemen uspeh, ampak ko je že kazalo, da mu bo v drugem nizu zavezal kravato, se je Nadal kot ničkolikokrat pobral in mu odvzel servis. Fabiu se je pri vodstvu 40/0 zatresla roka, Španec pa je trenutek spretno izkoristil za mini povratek.

Slavje pa ni trajalo dolgo, ker je Italijan ponovno dobil priložnost servirati za zmago in tokrat je odigral vrhunsko. 6:4 in 6:2 za vstopnico v finale, kjer bo jutri igral proti Srbu Dušanu Lajoviću. Ta je ugnal Daniila Medvedeva, ampak po tej predstavi Italijana bo slednji velik favorit.