Pete Sampras: “Federer ima dva obraza”

Pete Sampras je spregovoril o dobrem prijatelju Rogerju Federerju in ga označil za šaljivca. Vedno uglajeni Švicar, ki je dostikrat povedal, da mu prav zmaga proti Samprasu leta 2001 v Wimbledonu pomeni največ, naj bi po prepričanju Američana imel dva obraza.

Roger Federer se je v mladosti zgledoval po Samprasu (Foto: Google.com)

Eden najboljših tenisačev vseh časov Pete “Pistol” Sampras pravi, da je Švicarjeva resnost prisotna le na igrišču, pa še tam je eden najbolj sproščenih igralcev. “Tudi na novinarskih konferencah ima še vedno profesionalen obraz, toda ko se kamere ugasnejo, je izjemno dobrodušen. Obožuje praktične šale, zelo rad se smeji. On je popolnoma nezvezdniški.”

Igralca sta skozi leta razvila dober prijateljski odnos, čeprav sta bila v svojem soočanju z medijskem bliščem v karieri precej raznolika. Sampras je zasebno življenje skrbno skrival pred mediji in se v splošnem izogibal slavi.

“Rogerja se spomnim še, ko sva potovala skupaj v Azijo leta 2007. Takrat je bil praktično še najstnik in počutim se kar malce trapasto, ko vam to govorim, ampak zelo rad se je prikradel za tvoj hrbet in ti zakričal v uho. Tak je še danes, je zelo zabaven in lahko dostopen.”

Tenisača sta tisto leto odigrala nekaj eksibicijskih tekem.

“Na začetku sva bila malce zadržana, a sva kmalu ugotovila, da imava podoben karakter. Danes je s pomočjo tehnologije zelo enostavno ohranjati stike, prepričan sem, da bova ostala prijatelja tudi po koncu njegove teniške karieri.”