Blaž Rola na Kitajskem klonil pred zadnjo oviro

Slovenski tenisač Blaž Rola odličnega tedna v kitajskem Quijingu ni uspel kronati s turnirsko zmago. Na 75.000 ameriških dolarjev vrednem turnirju serije Challenger je Ptujčan v velikem finalu klonil proti Tunizijcu Maleku Jaziriju. Rola je z uvrstitvijo v finale prišel do 48 ATP točk, ki ga bodo na ATP lestvici s ponedeljkom dvignile na 189. mesto. 

Za Blažem Rolo je odličen teden na Kitajskem. (Foto: zimbio.com)
Za Blažem Rolo je odličen teden na Kitajskem. (Foto: zimbio.com)

Tretji najvišjeuvrščeni sloovenski tenisač na ATP lestvici je bil na Kitajskem le še korak oddaljen od prve letošnje turnirske lovorike. V velikem finalu ga je čakal obračun proti 1. nosilcu turnirja Maleku Jaziriju, ki je enkrat v karieri že moral priznati premoč Ptujčanu. Tudi tokrat je bil Slovenec večji del prvega niza boljši nasprotnik, saj je bil precej bolj nevaren na servis nasprotnika od Tunizijca. Tako v 10. kot tudi v 12. igri se je Blaž Rola prikopal do priložnosti da zaključi prvi niz, a mu ni tako v prvem kot tudi v drugem poizkusu ni uspelo. Ko sta tenisača vstopila v podaljšano igro prvega niza, je prav tako bolje kazalo Roli, ki je vodil s 4:1, nato pa izgubil 5 točk zapored in se znašel v zaostanku s 4:6. Prvo žogico za niz je Ptujčanu uspelo ubraniti, druge žal ne.

Zapravljene priložnosti v prvem nizu so kot vse kaže pustile posledice, saj se Blaž v drugem nizu nikakor ni uspel sestaviti. Tunizijec je v le 32 minutah prišel do zmage s 6:1 in turnirske lovorike. Na drugi strani je Blaž z uvrstitvijo v finale prišel do najboljšega rezultata v letošnji sezoni.


Challenger, Quijing (Kitajska, $75.000, trda podlaga), finale

Malek Jaziri (Tun/1) – Blaž Rola (SLO) 7:6(5), 6:1