Patrik Semenič po končani ligi U12: “Želim si še več takšnih tekmovanj.”

Pretekli konec tedna je na igriščih TD Slovan potekal zaključek letošnje lige do 12 let. TK Olimpija je v finalu s 4:3 v zmagah ugnal domačo ekipo TD Slovan, združeno s TK Benč Sport.

Tenis Slovan 0100 210520 VID 1 1024x643 - Patrik Semenič po končani ligi U12: "Želim si še več takšnih tekmovanj."
Patrik Semenič tako v polfinalu kot tudi v finalu ni izgubil dvoboja. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

V lanski sezoni je naslov v ligi U12 osvojil ŽTK Maribor, letos pa se je lovorika znova preselila v prestolnico. V letih od 2017 do 2019 je bil na vrhu TK Center Court, tokrat pa so se naslova razveselili predstavniki TK Olimpija. Sprva sicer ni kazalo tako. V polfinalu so bili zeleno-beli tik pred izpadom, saj so v odločilni sedmi tekmi proti TK Brežice že zaostajali z 2:6 in 1:5 (0:40). Takrat sta Laura Basailovič in Karolina Semenič poskrbeli za neverjeten preobrat in Olimpijo s 4. osvojeno zmago popeljali v finale.

OBŠIRNA FOTOGALERIJA S POLFINALNIH TEKEM (četrtek, 20.5.)

Brez dramatičnega razpleta ni šlo niti v boju za naslov, kjer so zobe pokazali tudi letos odlični predstavniki TD Slovan / TK Benč Sport. Patrik Semenič je domače s prepričljivo zmago popeljal v vodstvo z 1:0, nato so sledile tri zaporedne zmage Olimpije. Domača ekipa se ni predala, borili se je do konca ter po zmagi Stefana Đokića in dvojice Semenič P./Đokić S. rezultat poravnala na 3:3. Tako je odločitev znova padla na zadnjem 7. srečanju, kjer sta na sceno tako kot v polfinalu stopili Basailovičeva in Semeničeva. Slednji sta upravičili vlogo favoritinj in Olimpiji s prepričljivo zmago zagotovili ligaški naslov.

Kljub finalnemu porazu je bil Patrik Semenič (na nasprotni strani je igrala njegova sestra Karolina) zadovoljen s tekmovanjem: ”Pomembno je, da smo se na tem tekmovanju povezali. Spoznal sem nove prijatelje, ki prihajajo iz drugih klubov. Veliko smo se družili in lahko rečem, da so se prijateljske vezi še bolj utrdile. Zato si želim še več takšnih tekmovanj.

PREBERITE TUDI:
Liga U12: Basailovičeva in Semeničeva ponovili četrtkov scenarij in Olimpijo popeljali do naslova (FOTO)

TK Olimpija U12 liga zmagovalci 1024x768 - Patrik Semenič po končani ligi U12: "Želim si še več takšnih tekmovanj."
Zmagovalci U12 lige so postali igralci in igralke TK Olimpija.