Liga U12: Basailovičeva in Semeničeva ponovili četrtkov scenarij in Olimpijo popeljali do naslova (FOTO)

Prvaki Lino U12 lige 2021 so postali predstavniki Tenis kluba Olimpija, ki so na Kodeljevem v finalnem obračunu tesno s 4:3 v zmagah ugnali domačo ekipo TD Slovan, združeno s TK Benč Sport.

Olimpija U12 prvaki - Liga U12: Basailovičeva in Semeničeva ponovili četrtkov scenarij in Olimpijo popeljali do naslova (FOTO)
Prvaki Lino U12 lige 2021 so postali igralci in igralke TK Olimpija.

Po tem, ko je v lanski sezoni naslov v Lino U12 ligi osvojil ŽTK Maribor, se lovorika znova seli v prestolnico. V letih od 2017 do 2019 je na vrhu “bival” TK Center Court, tokrat pa so se naslova razveselili predstavniki TK Olimpija. Sprva sicer ni kazalo tako. V polfinalu so bili zeleno-beli tik pred izpadom, saj so v odločilni sedmi tekmi proti TK Brežice že zaostajali z 2:6 in 1:5 (0:40). Takrat sta Laura Basailovič in Karolina Semenič poskrbeli za neverjeten preobrat in Olimpijo s 4. osvojeno zmago na polfinalni tekmi popeljali v finale.

OBŠIRNA FOTOGALERIJA S POLFINALNIH TEKEM (četrtek, 20.5.)

Brez dramatičnega razpleta ni šlo niti v boju za naslov, kjer so zobe pokazali tudi letos odlični predstavniki TD Slovan / TK Benč Sport. Patrik Semenič je domače s prepričljivo zmago popeljal v vodstvo z 1:0, nato so sledile tri zaporedne zmage Olimpije. Domačini se niso predali, borili so se do konca ter po zmagi Stefana Đokića in dvojice Semenič P./Đokić S. rezultat poravnali na 3:3. Tako je še enkrat več odločitev padla na zadnjem 7. srečanju, kjer sta na sceno znova stopili Basailovičeva in Semeničeva. Slednji sta upravičili vlogo favoritinj in Olimpiji s prepričljivo zmago zagotovili ligaški naslov.

TK Olimpija ob tem iskrene čestitke za osvojeni naslov, prav tako pa čestitke za prikazano tudi vsem ostalim udeležencem playoffa Lino U12 lige kot tudi ekipam, ki so s tekmovanjem zaključili v rednem delu sezone.

PREBERITE TUDI:
Liga U12: Medvodčani tesno ugnali Olimpijo, kljub dvema porazoma v končnico tudi TK Brežice

Playoff, polfinale, TD Slovan (Kodeljevo), četrtek, 20.5.
TD Slovan / TK Benč Sport : ŽTK Maribor 5:2
TK Brežice : TK Olimpija 3:4

Finale, petek, 21.5.: TD Slovan / TK Benč Sport : TK Olimpija 3:4

Zapisnik

FOTOGALERIJA
* – ni več na voljo.

 

 

1 thought on “Liga U12: Basailovičeva in Semeničeva ponovili četrtkov scenarij in Olimpijo popeljali do naslova (FOTO)

Comments are closed.