Liga U12: Olimpija po pravi drami boljša od Brežic, za naslov proti Slovanu (FOTO)

Na igriščih TD Slovan se je s četrtkovima polfinalnima obračunoma pričel playoff Lino U12 lige. Predstavniki domačega kluba, ki v letošnji sezoni nastopajo skupaj s TK Benč Sport, so v polfinalu izločili branilce naslova iz ŽTK Maribor, v petkovem finalu pa jih čaka obračun za naslov prvaka proti TK Olimpija. 

Tenis Slovan 1012 210520 VID 1024x707 - Liga U12: Olimpija po pravi drami boljša od Brežic, za naslov proti Slovanu (FOTO)
Karolina Semenič in Laura Basailovič po drami boljši od Yaneve in Grubešičeve. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Ob odličnem vzdušju smo v četrtek na Kodeljevem lahko spremljali 14 dvobojev, na katerih ni manjkalo želje po dobrem tenisu in končnem uspehu. V prvem polfinalu so se branilci naslova iz ŽTK Maribor, ki so lani v finalu ugnali TK Center Court, zoperstavili domačinom iz TD Slovan / TK Benč Sport. Šlo je za obračun dveh ekip, ki v rednem delu sezone kot edini nista okusili grenkobe poraza.

Domači ekipi sta prvi dve točki hitro zagotovila Patrik Semenič in Hana Peterlin Pahor, gostom pa je upanje na preobrat vlila zmaga Ise Vreže. Na 3:1 je Kodeljevčane popeljal Jaša Pečovnik, dokončno pa je zmagovalca s tesno zmago proti Jonu Glogovcu odločil Stefan Đokić.

V finalu se bodo predstavnik TD Slovan / TK Benč Sport pomerili proti igralcem in igralkam Teniškega kluba Olimpija, ki je po pravi drami ugnal moštvo TK Brežice. Ekipi sta se med seboj pomerili že v rednem delu tekmovanja in že takrat je šlo na tesno. Tokrat so bili Ljubljančani tisti, ki so povedli s 3:1, zaostanek Brežičanov je z zmago proti Karolini Semenič znižala Una Grubešič, povsem izenačen0 (3:3) pa je bilo po zmagi Matije Dodiga in Lukasa Šušteriča v dvojicah.

Takrat je bilo jasno, da bo potnika v finale odločil dvoboj dvojic med deklicami. Sprva je odlično kazalo Grubešičevi in Veritsi Yanevi, ki sta prvi niz dobili s 6:2, a po preobratu sta se izjemno tesne končne zmage z 2:6, 7:6(5) in 12:10 veselili Lausa Basailovič in Semeničeva.

PREBERITE TUDI:
Liga U12: Medvodčani tesno ugnali Olimpijo, kljub dvema porazoma v končnico tudi TK Brežice

Playoff, polfinale, TD Slovan (Kodeljevo), četrtek, 20.5.
TD Slovan / TK Benč Sport : ŽTK Maribor 5:2
TK Brežice : TK Olimpija 3:4

Zapisnik obeh tekem

Finale, petek, 21.5.: TD Slovan / TK Benč Sport : TK Olimpija (14.00)

OBŠIRNA FOTOGALERIJA (Foto: Vid Ponikvar/Sportida)
* – fotografije niso več na voljo

2 thoughts on “Liga U12: Olimpija po pravi drami boljša od Brežic, za naslov proti Slovanu (FOTO)

Comments are closed.