Odmevi po ligi U16: Oba kapetana pohvalila vzdušje v Ljubljani in čestitala nasprotni ekipi

Na koncu znova uspešnejši igralci in igralke ŽTK Maribor.

Po zmagoslavju v Petrol ekipnem ligaškem tekmovanju do 18 let je ŽTK Maribor zmagal tudi v Zala ligi do 16 let. V obeh primerih so premagali TK Center Court. ŽTK Maribor je v finalu v Ljubljani zaostajal že z 1:3, nato pa s tremi zaporednimi osvojenimi tekmami prišel do končne zmage s 4:3. 

Na koncu znova uspešnejši igralci in igralke ŽTK Maribor.

V Petrol U18 ligi so se na domačem igrišču prepričljive zmage veselili Štajerci, tokrat pa je bil v Ljubljani precej bolj izenačen obračun.

Več o finalnem dvoboju si lahko preberete tukaj. 

“Najprej bi rad pohvalil izjemno vzdušje v Ljubljani. Obe ekipi sta pokazali zelo visoko raven tenisa. Čestitke tekmecem, seveda pa bi rad čestital tudi našim igralcem in igralkam, ki so se po zaostanku uspeli vrniti. Načrt je bil, da bi mi vodili vsaj za točko po dvobojih posameznikov. Ker nam to ni uspelo smo dvojice sestavili tako, da smo šli na vse ali nič. In na koncu nam je uspelo zmagati,” je bil presrečen kapetan Aleš Germič.

Svoje vtise je strnil tudi vodja TK Center Court Fonzi Hribar: “V ligi do 16 let smo nastopili z dvema ekipama. Naša druga ekipa ga je oslabljena zaključila v četrtfinalu. Prva ekipa pa se je uvrstila v finale, kjer se je po tednu dni (finale U18) srečal drugi in prvi klub v Sloveniji. Razlika je bila ta, da smo tokrat mi igrali na domačem igrišču. Štajerci so nas temperamentu primerno silovito napadli, mi pa smo ohranili mirno kri in po preobratu povedli s 3:1. Prvo postavljeni igralki sta se v zadnji tekmi med posameznicami dolgo borili, s 6:4 v tretjem nizu je bila uspešnejša gostujoča igralka. V dvojicah smo pričakovano doživeli še  silovitejši napad, v zadnji tekmi, v odločilnem MTB pa smo s 5:10 potegnili krajšo in se v tednu dni morali še enkrat sprijazniti z drugim mestom, kar je sicer odličen rezultat in za to gredo ekipi vse čestitke.

Tudi Hribar se je dotaknil odličnega vzdušja v balonu. “Današnji dvoboj je trajal skoraj 9 ur, videli smo res zelo kvalitetne tekme z veliko športnega naboja. Zbralo se je več kot 50 gledalcev, ki so ves čas navijali zelo glasno in športno, zvočni efekt v balonu je bil izjemen in tudi zato so se igralci počutili pomembne in v središču pozornosti, kar si mladi športniki lahko le želijo. Čestitke obema ekipama našega kluba in seveda zmagovalcem.”

Vse rezultati + fotogalerija (kliknite za prevezavo)