Bor Artnak na Challengerju v Čilu osvojil niz proti 103. igralcu sveta

Bor Artnak je za trenutek postavil pod vprašaj zmago 1. nosilca kvalifikacij. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Najvišje uvrščeni slovenski teniški igralec Bor Artnak se je v Santiagu preizkusil v kvalifikacijah turnirja serije Challenger. Po uri in 15 minutah igre mu je proti 103. igralcu sveta kazalo odlično, na koncu pa se je vendarle zmage z 2:1 v nizih veselil favorizirani Francoz Hugo Gaston. 

Bor Artnak je za trenutek postavil pod vprašaj zmago 1. nosilca kvalifikacij. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Bor Artnak (674. na ATP) se je po februarski akciji v Davisovem pokalu podal v Egipt, natančneje v Šarm el Šejk, kjer mu na turnirju z nagradnim skladom 15.000 ameriških dolarjev ni uspelo priti do zmage. Tokrat se je preizkusil na turnirju serije Challenger v Čilu, kjer ni imel sreče z žrebom, ki mu je že v 1. kolu kvalifikacij za nasprotnika namenil 1. nosilca turnirja Huga Gastona (103. na ATP).

22-letni Francoz je lansko leto na ATP lestvici zasedal že visoko 58. mesto, še leto pred tem pa zaigral tudi na turnirju Next Gen v Milanu. Artnak je dvoboj odlično začel in prvi niz po podaljšani igri tudi dobil. Še bolje je Slovencu kazalo v začetku drugega niza, ko je takoj prišel do ‘breaka’ prednosti in povedel z 1:0. Gaston je v nadaljevanju zaigral bolje in na koncu upravičil vlogo favorita. Po 2 urah in 15 minutah je postavil končni rezultat 6:7(2), 6:1 in 6:1.

Challenger Santiago
(Čile, pesek, zunaj)

1. kolo kvalifikacij: Artnak B. (Slo) – Gaston H. (Fra/1) 7:6(2), 1:6, 1:6