Odlični Kavčič le še korak do naslova v Šanghaju!

Lahko Kavčič v Šanghaju pride do 17. naslova na Challenger turnirjih? (Foto: zimbio.com)

Lahko Kavčič v Šanghaju pride do 17. naslova na Challenger turnirjih? (Foto: zimbio.com)

Slovenskemu tenisaču Blažu Kavčiču se je že na drugem turnirju po vrnitvi na ATP turnejo uspelo prebiti v finale turnirja serije Challenger. V polfinalu 50.000€ vrednega turnirja v Šanghaju je izločil Srba Miomira Kecmanovića, ki obračuna ni uspel zaključiti. 

Lahko Kavčič v Šanghaju pride do 17. naslova na Challenger turnirjih? (Foto: zimbio.com)
Lahko Kavčič v Šanghaju pride do 17. naslova na Challenger turnirjih? (Foto: zimbio.com)

Blaž Kavčič po povratku na turnirje ni dolgo potreboval za odmeven rezultat. Po tem, ko je v preteklem tednu v Zhangjiagangu predal obračun 1. kroga proti kasnejšemu zmagovalcu Yasutaku Uchiyami, je že na drugem turnirju prišel do finala in bo v nedeljo lovil svojo 17. lovoriko na turnirjih serije Challenger.

Prva dva niza trajala 2 uri

V polfinalu je Kavčiča na papirju čakala še najtežja naloga, saj mu je nasproti stal 177. igralec sveta Miomir Kecmanović, ki je leta 2016 nastopil tudi v finalu mladinskega OP ZDA, tam pa klonil proti Kanadčanu Felixu Auger-Aliassimeju. V prvem nizu je 19-letni Srb kot edini prišel do “brejka” v 9. igri, ko je izkoristil četrto žogico za odvzem servisa nasprotniku in v naslednji igri po treh ubranjenih “brejk” žogicah izkoristil prvo žogico za niz.

Bolje od nasprotnika mu je kazalo tudi v drugem, ko je v 5. igri vnovič vzel servis Kavčiču, a Ljubljančan je že v naslednji igri rezultat poravnal na 3:3. Po uri igre v drugem nizu sta se igralca podala v podaljšano igro, kjer je Kavčič dobil kar 4 točke na servis nasprotnika in rezultat v nizih poravnal na 1:1. V začetku tretjega niza je imel Srb priložnost za vodstvo z 1:0, ko je “Kaljut” izkoristil svojo prvo žogico za “brejk” v tretjem nizu in povedel z 1:0, pa je Kecmanović obračun predal.

Lovil bo 17. naslov na turnirjih serije Challenger

Blaž Kavčič si z izjemno uspešnim tednom v Šanghaju lahko obeta velik skok po ATP lestvici navzgor. Kaj bi “Kaljutu” prinesla zmaga v finalu, kjer se bo pomeril proti boljšemu iz obračuna Horiki Moriya (210. igralec sveta) – Zhe Li (277. igralec sveta)? Prinesla bi mu novih 32 ATP točk, kar bi ga na ATP lestvici dvignilo na 227. mesto, s čimer bi prehitel svojega soimenjaka Blaža Rolo in znova postal drugi navišjeuvrščeni slovenski tenisač.

Challenger Šanghaj (Kitajska, €50.000, trda podlaga)
1. krog
Kavčič B. (Slo) – Peliwo F. (Kan/6) 6:1, 5:7, 6:0
2. krogKavčič B. (Slo) – Rodionov J. (Avt)  6:7(4), 6:3, 6:4
ČetrtfinaleKavčič B. (Slo) – Bega A. (Ita) 6:1, 4:6, 6:2
Polfinale: Kavčič B. (Slo) – Kecmanović M. (Srb/7) 4:6, 7:6(4), 1:0* – predaja
Finale: Kavčič B. (Slo) – Moriya H./Li Z.