Obetata se zanimiva polfinalna obračuna

Je Nemka dovolj pripravljena za novo veliko lovoriko? (Foto: zimbio.com)

Je Nemka dovolj pripravljena za novo veliko lovoriko? (Foto: zimbio.com)

Danes so se na sveti travi v ženski konkurenci odvijali četrtfinalni dvoboji. Jelena Ostapenko in Julia Georges sta si priborili svoji prvi polfinalni vstopnici na največjem in najbolj cenjenem teniškem turnirju na svetu, na poti do finala pa jima bosta stali stari znanki wimbledonskega osrednjega igrišča Serena Williams in Angelique Kerber.

Je Nemka dovolj pripravljena za novo veliko lovoriko? (Foto: zimbio.com)
Je Nemka dovolj pripravljena za novo veliko lovoriko? (Foto: zimbio.com)

Bivša številka 1 svetovnega ženskega tenisa Kerberjeva je v slabi uri in pol s 6:3 in 7:5 premagala 14. postavljeno Dario Kasatkino. “Zadovoljna sem s celotnim dvobojem. Mislim, da sva obe igrali na visokem nivoju. Zadnja igra je pokazala, da je bila to borba do konca,” je po zmagi, za katero je potrebovala kar sedem zaključnih žogic, dejala Nemka.

Po dveh nizih je bila uspešna tudi mlada Jelena Ostapenko, ki je pred dvobojem povedala, da si ne boji grešiti. To je tudi razvidno iz statistike, saj je Latvijka storila kar 28 neizsiljenih napak in zadela 33 “winnerjev”, kar je bilo dovolj za zmago nad Dominiko Cibulkovo s 7:5 in 6:4.

Tretji, odločilni niz je odločil ostala polfinalna dvoboja. V prvem si je Serena Williams prvič po poroki in rojstvu hčerke Alexie Olympie priborila mesto v polfinalu na katerem izmed turnirjev za Grand Slam. Boljša je bila od samozavestne Italijanke Camile Giorgi, za zmago s 3:6, 6:3 in 6:4 pa je potrebovala 1 uro in 42 minut. Američanka bo tako igrala že svoj 13. polfinale v Wimbledonu (10:2). Williamsova po dvoboju: “Vse je presenetljivo. Biti tukaj, igrati polfinale. Vedno imam takšne cilje, ko pa jih dejansko dosežem, sem še vedno presenečena nad vsem.”

Nemka Julia Goerges je končala sanje Kiki Bertens in hkrati uresničila svoje. 13. postavljena Nemka se je zmage veselila v malo manj kot 2 urah. Vedno neugodno Bertensovo je premagala z rezultatom 3:6, 7:5 in 6:1. V odločilnem tretjem nizu smo lahko spremljali enosmerni promet s strani Nemke, ki se je vrnila po nizu zaostanka in si zagotovila svoj prvi polfinale na turnirjih velike četverice.

Polfinalna dvoboja bosta odigrana v četrtek 12. 7. 2018. Oba se bosta začela ob 14. uri.

Goerges J. (Nem) – Williams S. (ZDA)
Ostapenko J. (Lat) – Kerber A. (Nem)

Stavnice v večini napovedujejo ponovitev finala iz leta 2016, ko je Kerberjeva izgubila proti S.Williams.