Nora poteza Kyrgiosa, ki mu je prinesla zmago

Kaj takega lahko stori samo Nick Kyrgios. Po treh izgubljenih zaključnih žogicah v podaljšani igri tretjega niza je Avstralec na drugi začetni udarec udaril z vso silo in zadel. Tokrat se mu je izplačalo.

Prav lahko pa bi po hitrem postopku izgubil tekmo. Vse zaradi impulzivne odločitve. Tako nepredvidljiv je Kyrgios, ki se je rešil z asom, nato pa nekaj točk kasneje dobil še tekmo s 6:7, 7:5 in 7:6. Denis Kudla mu je ponudil preveč zaključnih žogic, šesto je vendarle vzel.

“V moji glavi si mislim, da ne morem še enkrat zgrešiti tistega servisa, zato sem se odločil tvegati. Danes se je izplačalo, ampak kdaj drugič pa ne bom imel sreče. Danes mi je odločitev prinesla zmago. Veliko tekem sem zmagal na ta način. Govorimo o visokim odstotkih. Moj servis je moje najboljše orožje, zato se moram podpreti v takšnih trenutkih in si zaupati. Lepo je nastopati na turnirju, kjer si bil v preteklosti uspešen,” je povedal Kyrgios, ki je skupaj zabeležil 61 winnerjev, vključno z 39 asi. Naslednji ga čaka Borna Čorić.