Hitri Federer se je izstrelil nazaj na ATP turnejo

Švicar je nazaj in vrnil se je z zmago proti Petru Gojowczyku. V prvi tekmi na turnirju serije Masters v Cincinnatiju po letu 2015 je bil uspešen po 72 minutah s 6:4 in 6:4. Ta teden je z njim tudi celotna družina, s katero je pred kratkim praznoval svoj 37. rojstni dan. V Cincinnatiju lovi osmi naslov.

Težko se ga bo navaditi v Uniqlo oblačilih (Foto: Atpworldtour.com)

Roger Federer je zabeležil prvo zmago, in čeprav je deloval malce zarjavelo, hujših težav za “maestra” ni bilo. Sedemkratni šampion je potreboval za zmago v dveh nizih samo 72 minut. To je bila tudi prva tekma po tisti iz Wimbledona proti Kevinu Andersonu, v kateri je zapravil zaključno žogico. “Počutil sem se dobro,” je povedal Federer. “Tudi ko sem stopil na igrišče, nisem čutil živcev ali pritiska. Vedel sem, kaj hočem storiti, kaj sem moral storiti. Načrt je bil preprost, to je hitro igrišče.”

“Z vsakim dnem po Wimbledonu se počutim bolje. Lepo je, da sem sedaj zmagal, da moja zadnja tekma ni tista proti Andersonu. Sedaj sem obrnil stran v knjigi, v tem smislu je bila zmaga zelo pomembna. Ampak ponavadi rabim približno dve do tri zmage, da se ogrejem. Takrat lahko začnem igrati na črte, ujamem ritem na servisu in začnem brati servis nasprotnikov. Moram se navaditi na žogice in odboje, zato sem še toliko bolje zadovoljen, ko takole preskočim prvo oviro. To mi daje priložnost, da naslednjo tekmo odigram še bolje.”