Nočna mora za Tomasa Berdycha se nadaljuje

Nočna mora za Tomas Berdycha se nadaljuje. Čeh sanira poškodbo hrbta že dobra dva meseca, sedaj pa je sporočil, da ne bo nastopil na Odprtem prvenstvu Združenih držav Amerike. Berdych bo preskočil celoten del sezone s trdo betonsko podlago. 

Se Tomas Berdych bliža upokojitvi (Foto: Tennisworldusa.com)

To pomeni, da ne bo zaigral niti v Washingtonu niti v Torontu ali v Cincinnatiju. Ne bo ga v New York, četudi je v Flushing Meadowsu dosegal odlične rezultate. Med drugim ga je leta 2012 v dobri bitki v polfinalu turnirja premagal Andy Murray. Tam naj bi zaigral še petnajstič v karieri, a mu ni bilo usojeno. Ta dogodek je preskočil že leta 2016.

Berdych pa je zaradi pomanjkanja dobrih rezultatov spolzel tudi po ATP lestvici. Sedaj je 59. igralec sveta in bo še naprej drsel navdzol. Kmalu bo izpadel iz najboljših 70, saj je po lanskoletnem nastopu v Pekingu igrišča zapustil zaradi poškodbe hrbta. Letos je v Avstraliji dosegel četrtfinale, kjer je izgubul proti Rogerju Federerju, nazadnje pa je igral v Queensu. V uvodnem krogu ga je izločil Julien Benneteau.

32-letnik ni branil polfinala iz Wimbledona. “Skušal sem najti rešitev in način, kako bi se pripravil, ampak ni šlo.” Vrnil naj bi se septembra s turnirjem v Metzu.