Evert: “Margaret je zmagovala zato, ker ni imela konkurence”

Margaret Court (Foto: Heraldn Sun)

Je 24 Grand Slam naslovov Margaret Court enako vrednih kot naslovi Serene Williams? Američanka jih ima trenutno 23, saj je izgubila finale Wimbledona in za las zgrešila pomemben mejnik, ampak Chris Evert pravi, da to ni pomembno. 

Chris Evert je velika oboževalka Rogerja Federerja in Serene Williams (Foto: Zimbio.com)

Evertova meni, da je Avstralka Margaret tekmovala v dobi, kjer ni bilo tako hude konkurence kot danes. “Osvojila je 11 naslovov na OP Avstralije, takrat ko nihče ni hodil na ta turnir, saj je bil v času božiča. To moramo poudariti,” je bila jasna in glasna Evertova.

Zmagovalka 18 turnirjev velike četverice je delila še eno zanimivo mnenje: “Zadnje štiri zmagovalke Grand Slam turnirjev so slavile zaradi konstantnosti, ne zaradi moči. To so Sloane Stephens, Caroline Wozniacki, Simona Halep in Angelique Kerber.” 

V intervjuju za Forbes je dodala: “Ko sem bila še majhna punčka, sem sanjala o Wimbledonu. To je bil edini turnir, ki so ga prenašali na televiziji, verjetno še v črno-beli tehniki. Ampak sanjala sem o tem, da bi zmagala. Ko stopiš na igrišče in vidiš vse oblečene v belo, zelenico, prekrasne zgradbe, tradicionalni občutek. Vse je tako razkošno. Vsi si želijo osvojiti Grand Slam v Wimbledonu.”