Neverjetna Serena mimo Sevastove v 9. finale

Šestkratna prvakinja OP ZDA, Serena Williams, je osvojila 12 od zadnjih 13 iger na poti do gladke zmage nad Anastasijo Sevastovo in si priborila njen 31. finale na Grand Slam turnirjih.

Serena leto po porodu nazaj v finalu (Foto Zimbio.com)

23-kratna Grand Slam prvakinja Serena Williams iz Združenih držav Amerike je dosegla 31. Grand Slam finale v svoji karieri in 9. na OP ZDA z osupljivo zmago 6:3, 6:0 nad 19. nosilko Anastasijo Sevastovo iz Latvije.

“Zares je izjemno, tega sploh ne bi mogla predvideti,” je medijem povedala Williams med tiskovno konferenco po tekmi. “Počutim se, da je v moji igri še veliko prostora za napredek, to je pravzaprav najbolj zanimivo.”

Na prvem srečanju med obema igralkama je Williamsova nadoknadila začetni zaostanek z 0:2, kar pa je bil tudi začetek dominantnega preostanka tekme, saj je osvojila 12 od zadnjih 13 iger na poti do dvoboja za naslov v samo 65 minutah igre. To je njeno drugo Grand Slam finala letos, po finalu v Wimbledonu poleti.

“Postala sem kar malo čustvena, saj sem se lansko leto dobesedno boril za moje življenje v bolnišnici,” je poudarila Williams. “Mislim, da sem bila sedaj na četrti operaciji. Kaj je danes? Bila sem na tretji operaciji, imel sem še eno pred sabo.”

“Opomoči si od tega, da se v bolnišnici nisem mogla premikati in hoditi ter narediti ničesar, zdaj le leto kasneje, ko ne treniram, ampak sem dejansko v teh finalih, dveh zaporednih. Kot sem rekla, to je šele začetek. Nisem še tam, sem še vedno v vzponu. “

Drugi niz je dobil brez izgubljene igre (Foto Zimbio.com)

17. nosilka Williamsova je hitela na mrežo z namenom skozi celotno tekmo, premagala Sevastovo z osvojitvijo 86 odstotkov točk, ko je prišla naprej in dosegla 30 direktnih točk ter 20 neizsiljenih napak. Po dobrem začetku je igra Sevastove zbledela in uspela je osvojiti le štiri od svojih 22 točk na svoj drugi servis.

“Vedela sem da proti njej [Sevastovi] moram stopiti na mrežo še malo večkrat,” je pojasnila Williams. “Vem, kako igrati na mreži, imam dobre voleje, sicer ne bi dobila toliko Grand Slamov med dvojicami. Vem, kako to storiti. To je samo dejstvo, da to vklopiš in dejansko uporabiš. Nekako je delovalo nocoj. Pravzaprav sem to trenirala, vadila, storila in se je izšlo. “

V finalu odprtega prvenstva v ZDA se bo Williamsova soočila z Naomi Osaka iz Japonske. Osaka je ugnala lansko finalistko Madison Keys iz Združenih držav Amerike, nosilko številka 14, v drugem polfinalu nocoj. Williamsova je v prvem krogu Miamija letos izgubila svojo prejšnjo srečanje z Osako, v dveh nizih.

“Izgubila sem proti Naomi, ko sva nazadnje igrali, toda vsekakor nisem bila v najboljši pripravljenosti,” je povedala Williamsova o svojem prejšnjem srečanju z Osako, ko je bila v svojem drugem WTA tekmovanju, potem ko je rodila svojo hčerko Olympio. “Še enkrat, sem še vedno v vzponu.”