NCAA: Filip Jeff Planinšek študentski prvak ZDA

22-letni Filip Jeff Planinšek je v finalu ameriškega univerzitetnega tekmovanja NCAA premagal igralca univerze Columbia Michaela Zhenga. Rezultat je bil 6 : 7, 6 : 3 in 6 : 2. Planinšek je postal drugi Slovenec s tem naslovom, Blaž Rola je bil najboljši leta 2013.

Filip Jeff Planinšek veliki zmagovalec univerzitetnega tekmovanja NCAA.

To je sploh prvi naslov v zgodovini tekmovanja za univerzo Alabama, Filip Jeff je v finalu prvi niz sicer izgubil, nato pa dobil naslednja dva in se razveselil zmage. Zadnje štiri točke je dobil s štirimi asi.

Še zdaj ne morem opisati vseh občutkov, ki sem jih doživel skozi celoten teden, od začetka sezone. Presrečen sem. Rad bi se zahvalil vsem trenerjem na univerzi, tudi kondicijskim, pa trenerjem doma. Hvala tudi družini. Res je nekaj posebnega, da sem kot prvi član univerze Alabama zmagal na prvenstvu. To bo zapisano v zgodovino. To je nekaj, kar bom cenil, kar si bom zapomnil za celo življenje. Boljšega zaključka sezone si ne bi mogel želeti. Z zmago sem pridobil tudi 6 vabil za turnirje serije Challenger. Čakamo še, ali to pomeni vabilo za kvalifikacije ali za glavni turnir. Ta zmaga mi bo dala dodaten motiv za nadaljevanje teniške sezone,” je presrečen iz ZDA sporočil Filip Jeff Planišek.

Kot zanimivost naj dodamo, da je leta 2022 študentski prvak postal Američan Ben Shelton, ki je trenutno na 15. mestu lestvice ATP. Leta 1978 je zmagal tudi legendarni John McEnroe.

Pot do zmage:

  • 1. kolo: Jonas Hartenstein 6 : 2, 6 : 1.
  • 2. kolo: Cannon Kingsley 7 : 6 (5), 6 : 1.
  • Osmina finala: Micah Braswell 6 : 4, 6 : 4.
  • Četrtfinale: Cooper Williams 6 : 4, 1 : 6, 6 : 4.
  • Polfinale: Ozan Baris 7 : 5, 5 : 7, 7 : 6(6).
  • Finale: Michael Zheng 6 : 7(4), 6 : 3, 6 :2.

Vir: Tenis Slovenija