Tamara Zidanšek po 4. zmagi na letošnjem OP Francije: “Res sem se morala disciplinirano držati svoje igre.”

Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek te dni še enkrat več dokazuje, da se v Parizu odlično počuti. Na turnirju, kjer je še posebej navdušila leta 2021, ko se je prebila do polfinala, je letos zabeležila že štiri zmage in se še tretjič v karieri prebila vsaj do 2. kola glavnega dela turnirja. 

Tamara Zidanšek zadovoljna s prikazanim v dosedanjem delu Rolanda Garrosa. (Foto: Vid Ponikvar)

26-letna Konjičanka je bila s 6:2, 2:6 in 6:1 boljša od Belgijke Alison Van Uytvanck, nekdanje varovanke Robija Cokana. “Z včerajšnjo zmago sem res zelo zadovoljna. Ona igra zares atipičen tenis, res sem se morala disciplinirano držati svoje igre in pravilnih izvedb. Takoj, ko sem malo popustila, mi je uspela vsiliti svoj način igre,” je povedala Tamara Zidanšek in s tem merila predvsem na drugi niz, ki ga je nekdaj že 37. igralka sveta dobila s 6:2.

“Po drugem nizu sem se uspela zbrati in nekako spet usmeriti svoj fokus v pravilno igro. Mislim, da sem res odigrala dober tretji niz,” je dan po tekmi dejala Tamara in dodala: “Danes imamo prosti dan, vseeno bom seveda naredila nekaj za telo. Prileglo se bo malo počitka po štirih tekmah. Upam, da se bom lahko čim bolje pripravila na naslednje kolo.”

V 2. kolu Slovenko na papirju čaka precej težje delo. Obeta se ji namreč nastop proti 3. igralki sveta Coco Gauff. 20-letna Američanka, ki je leta 2022 tu zaigrala v finalu, mora predtem premagati še Rusinjo Julio Avdeevo (208. na WTA). Zidanšek in Gauff se do sedaj med seboj še nista pomerili.