WTT: Tretji moški turnir v Trbovljah in Hrastniku, prihaja tudi Artnak

Po turnirju v Celju in na Vrhniki se bo moška karavana takoj preselila v Hrastnik, kjer bo potekal že tretji moški turnir serije WTT v letošnjem letu. Turnir Zasavje  Open bo potekal od 3. 6. do 9. 6., denarni sklad pa je 15 tisoč ameriških dolarjev. Projekt podpirajo tudi Slovenske železnice.

Bor Artnak med prijavljenimi za turnir v Hrastniku. (Foto: Nik Moder / Sportida)

Tenis Slovenija bo letos skupaj s teniškimi klubi in občinami organizirala kar 10 moških turnirjev. Tokratni turnir bo potekal na igriščih v Hrastniku in Trbovljah, med drugimi pa so prijavljeni tudi reprezentantje Bor Artnak, Matic Križnik in Jan Kupčič. Slovenska reprezentanca se bo prav po tem turnirju zbrala v Ljubljani na pripravah za dvoboje v Davisovem pokalu. Slovenija bo nastopila v Ulcinju in se poskušala vrniti v drugo svetovno skupino. Turnir Zasavje Open bo tako prav gotovo dober test za njih.

“Letošnje leto zaznamuje 60. obletnica Teniškega kluba Trbovlje. Ob tej priložnosti smo se skupaj s Teniškim klubom Hrastnik odločili za organizacijo mednarodnega turnirja. Hvaležni smo, da nam je uspelo s sodelovanjem obeh klubov in ob pomoči Občine Trbovlje in Občine Hrastnik v Zasavje pripeljati dogodek mednarodnega pomena, ki dodaja pečat k razvoju športa v naši regiji in prepoznavnosti obeh mest. Lepo pozdravljam vse nastopajoče in gledalce na tem prazniku tenisa v Zasavju. Z vašo pomočjo bomo zagotovo pričarali dobro vzdušje. Videli bomo raven tenisa, ki jo v naših krajih redko vidimo. Naj se še enkrat zahvalim županoma, mag. Zoranu Pozniču in Marku Funklu, vsem sponzorjem, prostovoljcem in ostalim, ki bodo tako ali drugače zaznamovali teniški teden, ter vas povabim v našo sredino na ogled vrhunskih teniških predstav,” je rekel direktor turnirja Denis Bovhan.

TS si želi, da bodo takšni dogodki pozitivno vplivali na promocijo Slovenije kot športno-turistične destinacije. Že lanska izkušnja je pokazala, da ima organizacija turnirja pozitivne učinke tudi na nivoju lokalnega gospodarstva, in sicer na različnih področjih kot so promocija, prepoznavnost kraja, gostinstvo in turizem, storitve, delovna sila. “Gre za trajnostno naravnan projekt, ki je že vzbudil naklonjenost mnogih, saj je kot tak usmerjen v zeleno prihodnost in ponuja možnosti za številne družbeno-kulturne, športne, okoljske in turistične učinke. Projekt bo prav tako vzpodbudil dodatne finančne tokove, povezane z nastanitvami in potrošnjo aktivnih ter neaktivnih udeležencev, kakor tudi z začasnimi delovnimi mesti v času priprave in izvedbe turnirjev, dodatnim gostinskim in turističnim povpraševanjem in davčnimi prihodki. Poslovno – finančni model izvedbe profesionalnih teniških turnirjev je zastavljen na način, da Tenis Slovenija skupaj z STO sofinancira 75 % vseh odhodkov za izvedbo profesionalnega turnirja, preostalih 25 % pa občina. Izvajalec dogodka je lokalni klub, ki zagotovi potrebno športno infrastrukturo, tu mislim na igrišča s pripadajočimi prostori in nepogrešljivi strokovni kader za izvedbo,” je o inovativnem projektu dejal direktor TS Gregor Krušič.