Naomi Osaka pred domačimi navijači upa na preobrat

Japonska zvezdnica Naomi Osaka, nekdanja številka 1 svetovnega tenisa, je priznala, da je to sezono doživela veliko padcev, da je šla njena forma “bolj dol kot gor”. Zmagovalka štirih Grand Slamov je na svetovni lestvici nazadovala na 48. mesto, ta teden pa bo skušala preobrniti sezono na domačem odprtem prvenstvu Japonske.

naomi - Naomi Osaka pred domačimi navijači upa na preobrat
Naomi Osaka (Foto: Twitter)

Osaka je na zadnjih treh turnirjih, na katerih je nastopila, izpadla že v prvem krogu, zdaj pa upa na boljšo predstavo pred domačimi navijači v Tokiu. Štiriindvajsetletna igralka je zadnji naslov osvojila lani na Odprtem prvenstvu Avstralije, to sezono se je veliko borila tudi s poškodbo.

Toda Osaka upa, da bo na turnirju WTA v Tokiu, na katerem brani naslov, čeprav izpred treh let, saj se turnir vrača po koronski pandemiji, bolj uspešna, poroča francoska tiskovna agencija AFP. “Letošnje leto zame ni bilo najboljše, vendar sem se veliko naučila o sebi,” je dejala Osaka in dodala, da je “srečna, da je zdrava”.

“Življenje je sestavljeno iz vzponov in padcev in to leto je bilo več padcev, a na splošno gledano sem precej zadovoljna s tem, kjer sem zdaj,” je dodala Japonka, ki je leto preživela zunaj najboljše deseterice na lestvici WTA.

Tako na Odprtem prvenstvu Francije kot ZDA je izpadla v prvem krogu, nastop v Wimbledonu pa je odpovedala zaradi poškodbe ahilove tetive.

Osaka je priznala, da je padec s športnega vrha težko prenesla. “Na začetku je bilo težko, samo zato, ker sem se počutila, kot da bi morala biti nekje, kjer očitno trenutno nisem,” je dejala in v isti sapi dodala, da je zdaj končno pomirjena s tem: “Vem, da sem tukaj, kjer sem, z razlogom.”

Osaka se bo v prvem krogu domačega turnirja pomerila s 55. igralko sveta, Avstralko Dario Saville.

Vir: Tenis Slovenija, STA