Dvojica Kostjuk/Martincova do zmage v Portorožu

Ukrajinka Marta Kostjuk in Čehinja Tereza Martincova sta zmagovalki turnirja dvojic WTA Zavarovalnica Sava v Portorožu. Na turnirju z nagradnim skladom 251.750 ameriških dolarjev sta v finalu premagali špansko-slovaško navezo Cristina Bucsa/Tereza Mihalikova s 6:4, 6:0.

31e1c5cf3977aeaf048b marta kostjuk tereza martincova - Dvojica Kostjuk/Martincova do zmage v Portorožu
Marta Kostjuk in Tereza Martincova (Foto: Sportida)

Dvoboj je trajal uro in osem minut, v katerih Ukrajinka in Čehinja dolgo nista našli ritma po izgubi servisa v tretji igri. Potem pa sta po zaostanku z 2:4 strnili vrste ter nanizali kar deset zaporednih iger za turnirsko zmago v Portorožu.

Za Martincovo je bil to tretji finale na ravni WTA in prva zmaga. Pred tem je letos izgubila v finalu dvojic v Melbournu (pripravljalni turnir) in Adelaide. Za Ukrajinko pa je bil to drugi finale, potem ko je na Kanarskih otokih izgubila lani.

Po podelitvi nagrad za najboljši dvojici bo na osrednjem igrišču potekala slovesnost ob koncu kariere ene najboljši slovenskih teniških igralk Katarine Srebotnik.

Nato pa bo ob 18. uri na vrsti še finale posameznic v Portorožu, ko se bosta pomerili Kazahstanka Jelena Ribakina in Čehinja Katerina Siniakova.

Vir: Tenis Slovenija, STA