Najprej izgubil proti Roli, zdaj deležen še hudih obtožb!

Je Polansky razjezil predvsem stavničarje? (Foto: Instagram/Peter Polansky)

30-letni kanadski tenisač Peter Polansky je v četrtek najprej izgubil tekmo osmine finala na turnirju serije Challenger v Puerto Vallarti proti Slovencu Blažu Roli, pravi šok pa doživel šele po tekmi in sicer ob prebiranju komentarjev na svojem Instagram računu. 

Življenje profesionalnih športnikov na čase res ni enostavno. V tenisu, kjer se znano, da od “loparja” udobno živi le elitna 50-erica, pa je borba za preživetje pri ostalih tenisačic in tenisačicah še toliko večja. Že so v preteklosti v javnost priromala sporočila, ko so tenisačem ponujali denar, v kolikor izgubijo neko srečanje, že pa so tenisači preko družbenih omrežij delili tudi sporočila jeznih uporabnikov, ki so na račun nekega rezultata po vsej verjetnosti izgubili neko manjšo ali večjo vsoto denarja.

Samo spomnimo na dogodek, o katerem smo že poročali februarja (TUKAJ). Tedaj je Damir Đumhur v javnost delil sporočilo enega izmed uporabnikov, ki je tenisaču je*al mrtvo mamo, nerojenega otroka in mu ob tem namenil še kar nekaj krepkih. Prepričani smo, da se tenisači in tenisačice s tovrstnimi sporočili srečujejo na dnevni ravni, pa naj si bo to zaradi zmage ali poraza. V tenisu namreč v vsakem primeru nekdo izgubi in to je že dovolj za nečloveške izpade številnih stavničarjev po svetu.

Zdaj tarča obtožb Polansky

Živimo v času, ko kot športnik izstopaš, če te tvoji oboževalci ne morejo najti na družbenih omrežijih kot so Facebook, Instagram in Twitter. A takoj, ko ustvariš račun, moraš biti pripravljen na vse. Tokrat je žrtev postal Kanadčan Peter Polansky, ki svoj Instagram račun uporablja tudi za številne fotografije in dogodke, ki niso povezane s tenisom. Zelo rad se pokaže tudi v družbi svojega dekleta, tokrat pa se je gnus nad kanadskim tenisačem razlil prav pod eno izmed teh fotografij.

Polansky deležen hudih obtožb. (Foto: Instragram/Peter Polansky)
Polansky deležen hudih obtožb. (Foto: Instragram/Peter Polansky)

Komentarji, ki so padali pod lepo fotografijo para, so bili vse prej kot človeški. “Gledal sem tvojo tekmo z Blažem Rolo, po igrišču si hodil kot pijana podgana. Videl sem, kako si igrnoriral vse returne v eni izmed iger. Zakaj igraš tenis, ko to ni zabava, ti niti profesionalec, po igrišču hodiš kot bolana kanadska podgana,” mu je očital eden od uporabnikov, sledili pa so še komentarji kot so: “Zaslužiš si poškodbo, ki ti bi uničila kariero, ti nameščevalec tekem,” “Je*eš tvoj odnos. Kakšna igra je bila to ob koncu. Igralci kot si ti, si zaslužijo vse grde besede.”

Nekdo je Polanskega tako zelo razjezil, da se tenisač enostavno ni uspel zadržati. Uporabnik mu je namreč zapisal: “Ti si idiot. Zakaj ne potrošiš svoj denar za nekaj uporabnega, kot recimo za dekleta. Namesto, da izgubljaš denar z igranjem. Hahaha poraženec. Hahah ti nori poraženec. Hahaha izgubil si denar z igranjem tenisa lolololok. Odje*i!” Kanadčan mu je zabusil nazaj: “Ne zaje*avaj se z menoj!