ATP Madrid: Đoković in Federer v isti polovici žreba!

Roger Federer v Madridu (Foto: ATP)

Velika vrnitev Rogerja Federerja na rdeči pesek. Švicar je za prvi turnir izbral visokoležeči Madridu, ki mu odgovarja glede na njegovo igro in kjer je bil v preteklosti še najbolj uspešen. Opravljen je bil žreb za glavni del turnirja, ki je določil, da bosta Federer in Novak Đoković v isti polovici!

Rafael Nadal, Roger Federer in Novak Đoković so osvojil osem izmed desetih naslovov od leta 2009 in tudi tokrat bo morda tako, saj so prav vsi trije potrjeni za novo izdajo. Za Rogerja Federerja bo to prvi peščeni turnir od Rima leta 2016.

Prvi nosilec bo Novak Đoković, ki se bo skušal pobrati po slabših predstavah v Monte-Carlu. Kampanjo bo odprl proti Grigorju Dimitrovu ali kvalifikantu, kar pomeni, da bo že v uvodu imel težko preizkušnjo in hitro bomo videli, kako je potekal njegov trening. V tretjem krogu ne bo nič lažje, saj ga morebiti čaka Marco cecchinato, Diego Schwartzman, Jeremy Chardy ali Jo-Wilfired Tsonga. Četrtfinale bi moral prinesti spopad z Marinom Čilićem ali Nickom Kyrgiosom, mogoče pridejo naprej še Dušan Lajović, Laslo Djere ali Juan Martin del Potro.

Roger Federer bo pričel proti Richardu Gasquetu ali mlademu Špancu Alejandru Davidovichu Fokini preden se v tretjem krogu ne sreča z Gaelom Monfilsom, Andreasom Seppijem, Martonom Fucsovicsom ali Davidom Goffinom. Vse to seveda v primeru, da Švicar ne izgubi prej.

Rafael Nadal bo moral delati vse od začetka, saj ga čakata Denis Shapovalov ali Felix Auget-Aliassime, kasneje pa tudi Kei Nishikori.