Nadal bo sezono začel na pokalu United

Nadal bo sezono začel na pokalu United, na katerem se bo v Brisbanu, Perthu in Sydneyju merilo 18 reprezentanc. Nastopili bodo posamezniki, posameznice in mešane dvojice, podobno kot na nekdanjem Hopmanovem pokalu. Denarni sklad še enega reprezentančnega tekmovanja, ki sta ga uvedla ATP in WTA, skupno znaša nekaj več kot 14 milijonov evrov, turnir pa bo trajal do 8. januarja, ko bo v Sydneyju znana prva reprezentanca zmagovalka.

284677583 5232586183447236 9026742325808746383 n - Nadal bo sezono začel na pokalu United
Rafael Nadal (Foto: Sportskeeda Tennis FB)

“Na začetku sezone je navdušenje vedno veliko,” je na tiskovni konferenci pred začetkom dvobojev v Avstraliji dejal 36-letni Nadal. “Za vse je to nekaj novega, vsi imamo dvome, nihče ne ve, kako se bo kaj odvilo. Čeprav nimam več veliko sezon na najvišji ravni, so začetki vedno malce drugačni.”

Dodal je, da je pred letom 2023 zelo motiviran, začetek pa je pomemben zaradi samozavesti. “Za sabo nimam ravno enostavnih nekaj mesecev, zato bom skušal le čim bolje trenirati pred začetkom turnirja. In seveda pomagati ekipi. Najti moram pozitivne občutke in prepoznavno tekmovalnost,” je še dodal 22-kratni zmagovalec turnirjev za Grand Slam.

Na mešanem ekipnem tekmovanju bodo od največjih zvezdnikov nastopili najboljša igralka na svetu Poljakinja Iga Swiatek, olimpijska prvakinja iz Švice Belinda Benčič, Grkinja Maria Sakkari, Američanka Jessica Pegula in številne druge.

“Skušala bom potegniti črto pod letom 2022 in se osredotočiti na prihodnost. Imam dovolj izkušen iz preteklih let, ki jih želim unovčiti v prihajajočem,” je dejala Iga Swiatek pred začetkom novega tekmovalnega obdobja.

“Ne bi rada, da me preteklost zadržuje, saj sem osredotočena na dosego nekaterih drugih ciljev,” je še dodala najboljša športnica Evrope v letu 2022 po izboru poljske tiskovne agencije PAP.

Od najboljših moških bodo nastopili še Norvežan Casper Ruud, Grk Stefanos Tsitsipas, nemški povratnik Alexander Zverev, Britanec Cameron Norrie, Italijan Matteo Berrettini, Američan Frances Tiafoe, medtem ko je domačin Nick Kyrgios nastop odpovedal.

Številka ena moškega tenisa Carlos Alcaraz bo bržčas sezono začel z nastopom v Melbournu na OP Avstralije, saj na prve turnirje ni prijavljen.

Moški bodo poleg pokala United igrali dvakrat v Adelaide ter v novozelandskem Aucklandu in indijskem Puneju, ženske pa prav tako dvakrat v Adelaide ter še v Aucklandu in Hobartu.

OP Avstralije se bo začelo 16. januarja. Nanj sta od Slovenk neposredno uvrščeni Tamara Zidanšek in Kaja Juvan, med dvojicami pa Andreja Klepač.

Vir: Tenis Slovenija, STA